Според съвременната статистика, 60% от мъжете и 70% от жените изпитват недостиг на секс. За разлика от героите на днешната ни статия.

В техния живот сексът не е просто много, а твърде много. А традициите, свързани с тях, са удивителни, странни и понякога безумни.

За сексуалните практики и отношенията на хората в различните краища на света.

Необичайни сексуални традиции по света 

1. Хавайски острови – кажи името на твоя

Някои етнически групи, обитаващи Хавайските острови, си измислят имена на гениталиите. И не само имена.

Подчертавайки важността на баланс между тяло, дух и природа, те съчиняват песни на половите органи.

Тези песни трябва да се пеят на рождения ден на децата, да се възхваляват гениталиите, благодарение на които всичко се е получило.

2. Остров Мангая в Тихия океан – първи, втори, трети

На острова владение на Нова Зеландия положението на човека е толкова по-високо, колкото по-голям брой оргазми може да получи за една нощ.

Почетното задължение на бабите е да учат момченцата на сексуални отношения, да им разказват как може да се достави удоволствие на жените.

Момченцата на този остров започват да правят секс рано – на 13 години, веднага след обрязване.

Жените там се ценят високо и според местните обичаи силният пол трябва да доставя удоволствие на своята дама, най-малко веднъж на 7 дни, докато не започне да изпитва оргазъм.

3. Нова Гвинея – напитка на мъжественост

В племената Самбия, обитаващи Папуа Нова Гвинея, момченцата могат да живеят с майките само до 9 години. През следващите 10 години трябва да живеят в поселения, заедно с мъже.

И за да стане момченцето войн и да набере мъжественост, му предстояло да гълта сперма на силни войни. Тази дива традиция е неизменна част от съзряването.

4. Сомалия – решителни мерки

Трудно е да се повярва, но във Федеративна Република Сомалия до сега се практикува женска инфибулация.

Това е операция, която се провежда на половите органи на жените, целта на която е да се създаде препятствие за полов акт.

Най-често срамните устни на девойки просто се зашиват, като се оставя малък отвор за уриниране. Така населението проявява загриженост за женското целомъдрие.

Смята се, че операцията намалява потребността на жената от секс и ѝ позволява да запази девственост до брака.

5. Бразилия – размерът има значение

В щата Мату-Гросу в Бразилия живее народът Мехинаку, в който сексът се проповядва като култ и се поощряват откритите интимни отношения.

Всеки мъж там може да съперничи с други представители на силния пол за притежанието на нравствена жена.

За да получи мъжа благоразположението на красавицата трябва да ѝ направи хубав подарък – а именно да и донесе голяма риба.

Този ловец, който донесе най-големият улов, очаква секс, на останалите им се налага отново да отидат на риболов и така, докато им провърви.

6. Индия – ще те открадна

В много традиции по света, включително и у нас, е съществувал обичая невестата да се краде, в щата Бихар в Индия, е точно обратното.

Индийските красавици няма нужда да се чудят и маят как да се харесат на мъжете, достатъчно е да похитят подходящия кандидат.

Родителите на момичето крадат ерген, който си е харесала тяхната дъщеря и принудително го женят за нея. Дали иска мъжа или не, не се пита, но ако брачната церемония се е състои, той вече не е ерген, а е съпруг.

7.Хималаи - споделяне на съпруги

Високо в планините, в република Непал, по странен начин се поддържат семейните традиции. Те предписват братята да споделят съпругите си или няколко мъже да имат само една жена. 

Според историците тази традиция произхожда от недостига на земеделска земя и ресурси във високопланинската държава.

Затова било по-добре мъжете да споделят обща жена и деца, за да не се опитват да завладяват нови територии и така да се създават конфликти с други племена и народи.