Филмите и сериалите за мафия и престъпните организации винаги са се радвали на много популярност, в тях до силните мъже винаги има много красиви жени, а страстта е примесена с кръв и алкохол.

И дори наум не ни идва да се срамуваме от това, че се любуваме съвсем явно на лошите момчета и девойките с тях. Това е кино, и е възможно, а как е в живота?

Защо според психолози и сексолози девойките избират за партньори лоши момчета

1.Трудно е да не се забележат

Първата причина за привлекателността на тези момчета е, че те винаги се открояват от масата, винаги са забележими. И това може да започне още от училище.

В голяма група хора повечето се държат както останалите. А лошото момче се държи не според правилата и всячески демонстрира, че за всеки въпрос има свое мнение. Откроява се и така привлича.

2.Нужда от защита

На първо място, не се бои да не е като всички, това се възприема като сила. Не е задължително физическа. Най-важното пред нас да е силна личност. А всяка девойка има подсъзнателна потребност от защитник, дори и да е майстор на спорта по джудо.

Следователно, на първо място обръща внимание на силата на характера на лошото момче. Освен това ако девойката има някаква увереност в себе си, а при други я няма, то може у нея да се присъедини желание да се присъедини към неговата сила и да чрез него да повиши самооценката си.

3.Източник на невероятни емоции

С лошото момче девойката може да изпита много ярки емоции. И този уау ефект. Доброто момче е предсказуемо и след известно време може да стане скучно с него, а с лошото няма да е така.

С него обаче може да има други проблеми, но водовъртеж от нереални събития със сигурност ще обезпечи, тъй като е авантюрист и мислител по натура.

Стабилност, надеждност и адаптивност – това е всичко, което повечето жени поставят акцент, когато се касае за сериозна връзка, тогава бързо се преразглеждат приоритетите, дори без да има съмнения.

Сега говорим не за да избираме половинката за създаване на семейство и за съвместно възпитание на деца, а за връзка, която изначално се възприема като главозамайваща, но стремяща се неизбежен финал.

На този етап привлича именно непредсказуемостта, изобретателността, ярките емоции, инициативата, дори опасността. Защо пък не?

4.Настоятелно се препоръчва

Какво прави лошите момчета толкова привлекателни за младите жени, те са настойчиви. Ако откажат веднъж, това няма да го изплаши, втори път – отново. И на много жени тази упоритост им харесва. Вътрешно те възприемат това като признак на повишен интерес.

Може би силно му харесвам, веднъж не отстъпва, опитва се да ме спечели, това е приятно.

5.Инициативата като магнит

Лошото момче именно бързо да се сближава и да нарушава границата. В някакъв смисъл всякакви отношения на мъжете и жените, това винаги е нарушение на границите.

Първото хващане за ръка, първата целувка – това винаги е нарушаване на границите. Когато това се прави елегантно и без да е прекалено нахално, то се харесва.

Ако пък самото момче е привлекателно, девойката сама ще си помисли: Кога пък ще ме целуне? Доброто момче може да се позабави с инициативата, това е факт.

В положителните персонажи има много неувереност, съмнения, пречи достойното възпитание и т.н. Лошото момче майсторски умее да проявява инициатива и да се сближава, нарушавайки всякакви граници. Прави го обаче с такъв финес, че не дразни, а привлича.

6.Недолюбваните избират по-студени

Не е тайна, че ако лошото момче в нещо повтаря модела на поведение на бащата на момичето, тя може откровено да си падне по него. Не толкова да се влюби, колкото да изпадне в зависимост.

Недолюбваната в детството девойка може да поиска да получи от връзката това, което е било загубено и не е решено в детско-родителските отношения. В този случай девойката ще решава този въпрос с лошото момче, търсейки любовта, която не е получила в детството.

7.Забраненият плод е сладък

Ако майката е казвала на дъщеря си, че не трябва да ходи с лоши момчета, то за много от тях, това е указание да действат. Това е не само сладостта на забранения плод. Това е също така и бунт – против майката, против системата, всякакви правила и указания.