Красива, гладка, поддържана кожа – нима това не е мечта за повечето жени?

За достигане на желаното, те отделят не малко време за грижа за кожата, купуват всички нови козметични продукти, посещават салони за красота.

Много млади жени наред с козметичните средства редовно глезят кожата със средства, приготвени в домашни условия.

Но какво да се прави, ако въпреки постоянната грижа, от състоянието на кожата има какво да се желае?

Най-вероятно допускате грешки и затова не можете да постигнете желаното.

Красива кожа - топ правила как да я постигнем

Съществуват правила, които в никакъв случай не трябва да се пренебрегват. Спазването им ще помогне за превръщането на мечтите в реалност.

1.Избор на подходящи средства

Козметичните средства, които са се оказали подходящи за приятелка или колежка, е възможно да не бъдат възприети от вашата кожа. За това, че препаратът не е подходящ за вас, сигнализират пъпки, запушени пори, нееднороден цвят, сухота или прекомерно омазняване.

Когато се използва ново средство или състав в грижата за кожата, внимателно следете за нейната реакция.

Винаги подбирайте козметичните продукти, като отчитате типа кожа. Ако сте с комбиниран тип кожа, то по-добре използвайте различни средства за сухи и мазни участъци.

Потребностите на различните типове кожа се отличават, а грижата само с един продукт едва ли ще позволи постигането на положителен резултат.

Не пестете от козметични средства, за предпочитане са доказани производители, добре е да се чете какво съдържат. Ако има затруднения с избора, то потърсете помощ от специалист.

Опитният козметик ще определи типа кожа, ще изготви програма за грижа и ще препоръча подходящи продукти.

2.Специфична грижа за тънки и нежни зони

Специално внимание трябва да се отделя на чувствителните зони на лицето. Става въпрос за устните и за клепачите. За тях са необходими специални средства. Обикновените кремове, използвани за редовна грижа едва ли ще са подходящи.

Ако се използват, е възможно да предизвикат раздразнение, тъй като се отличават с по-тежък, а понякога и с твърде наситен състав. Кремовете и гелове за клепачи са с по-тежък и твърде наситен състав.

Кремовете и геловете за клепачи са леки, нанасят се с много леки движения, старателно, без да се разтяга кожата, в противен случай има риск от поява на ранни бръчки.

Ако използва крем вечер, се старайте да го нанасяте няколко часа преди лягане, в противен случай на сутринта ще се появят отоци.

3.Тънкости при почистване на кожата на лицето

За миене на кожата на лицето се използват специални средства, които са с доста широка гама. В услуга на съвременните жени са лосиони, гелове, пяна, мицеларна вода, хидрофилни масла и т.н.

Най-важното при избор е задължително да се отчита типа кожа, а също и неговото състояние, съществуващи проблеми. Лицето се мие с вода със стайна температура.

Първо на кожата се нанася почистващо средство, разпенва се и се оставя приблизително за 30 секунди. След това внимателно се измива.

Някои жени и днес използват за миене на лицето обикновен сапун. Но това не трябва да се прави, тъй като твърдият сапун не е подходящ за тази цел, а при подобна процедура за почистване е възможно, дори травмиране на кожата.

4.Задължително използване на тоник

След пълноценно почистване с мляко или с гел е възможно на кожата да останат замърсявания. В това е лесно да се уверим, като прокараме по лицето памучен тампон, потопен предварително в тоник.

Също трябва да се отчита, че твърдата вода и някои почистващи продукти нарушават алкално-киселинния баланс на кожата и е възможно да отслабят нейните защитни функции. Правят я по-чувствителна към негативните фактори на околната среда.

За нормализиране на нивата на pH се използва тоник, който освежава лицето, спомага за подобряване на оттенъка, успокоява възпалението.

За да се усети положително въздействие на това средства, което някои дами смятат за безполезно, опитайте сутрин и вечер да почиствате с кожата след миене.

Ако продуктът е избран правилно при отчитане на типа кожа и неговите особености, то ефектът ще ви зарадва.