Корейски учени установили, че ключът към щастливия семеен живот е разликата в ръста между съпрузите. Според тях, колкото по-висок е мъжът, толкова по-щастлива е неговата жена.

Не е тайна, че съществуват множество фактори, които влияят на чувството на удовлетвореност на съпрузите от брака. Към тях се отнасят общите интереси, хуморът и умението да се разсмива партньора, а също пълноценните сексуални отношения.

Но резултатите от научния труд на изследователите от Южна Корея показват, че жената става наистина щастлива, когато е до висок мъж.

Те установили, че колкото по-голяма е разликата в ръста между съпрузите, толкова по-щастлива се чувства жената в брака. Въпреки това учените установили, че този ефект на женското щастие с течение на времето започва плавно да намалява.

В науката е отдавна известно, че жените най-често правят своя избор в полза на по-високи партньори. Безусловно тези предпочитания на нежната половина на човечеството се обяснява с еволюцията.

Но досега не беше провеждано нито едно изследване, което да определи колко висок трябва да е мъжът, за да направи жената си щастлива, посочват авторите на корейското изследване.

Осезаемата разлика в ръста изключително положително въздейства на нивото на семейното щастие, което изпитва жената в брака. Но тази взаимна връзка не продължава завинаги.

Резултатите от проучването проведено в Южна Корея показват, че връзката между ръста на съпруга и нивото на щастието с течение на времето започва постепенно да отслабва и на практика напълно изчезва след 18 години съпружески живот.

Въпреки това корейските изследователи подчертават, че това продължително време е напълно достатъчно за запазване на семейството и на отношенията между съпрузите.

Според психолозите, критичен период в брака е 10-тата година от неговото начало. Поради тази причина, ако мъжът и жената намерят в себе си сили да преодолеят този тежък етап, то вероятността да продължат съвместното си съжителство, силно се увеличават.

Изследователите провели наблюдение върху 7850 жени и анализирали цялата предоставена им от тях информация.

Интересен факт е, че никоя от участничките така и не успяла да обясни причината, поради която са си избирали високи партньори.

Оказало, че жените си избират такива мъже просто така, без да се ръководят от каквато и да е логика.

Според различни проучвания провеждани у нас българките са на мнение, че идеалният ръст за мъжете е около 1.80 или малко повече.

Като се има предвид, че средният ръст на българките варира от 1.60 до 1.75 см, то най-приемливо е мъжът да е с поне 4-5 сантиметра по-висок от своята партньорка, тоест между 1.80 и 1.90 см жените определят идеалния ръст за мъжа.

С подобряване на условията на живот и повишаване на жизнения стандарт ръстът на мъжете, но и на нежния пол, се увеличава.

И за да порасне едно момче възможно най-много е трябва да тренира умерено в юношеските си години, когато между 15 и 16 години повечето тийнейджъри порастват с около 15-20 сантиметра за 1-2 години.

Но за тази цел е необходимо да се придържат към правилото да не прекаляват със силовите тренировки, което правило масово не се спазва, поради все по-голямата популярност на фитнеса и увеличаването на мускулната маса.

Не по-малък проблем е и безконтролният прием на анаболни стероиди в тийнейджърска възраст, които много лесно могат да се набавят от младите момчета.