Съзерцанието на женски гърди увеличава продължителността на живота на мъжете, уверяват немски учени. И нямаме причина да не им вярваме.

Но защо е толкова полезно да се гледат женски гърди, и по какъв начин това влияе на продължителността на живота им?

Същност на изследването

5 години продължава научният експеримент, в който взели участие повече от 200 мъже на възраст от 18 до 68 години.

От данните, които били получени се установило, че представителите на силния пол, които ежедневно се наслаждавали на вида на женските форми, по-рядко страдали от хипертония и сърдечно-съдови заболявания от тези, които били лишени от тази възможност.

Това се дължи на факта, че изпитваното при разглеждането на гърди леко сексуално възбуждане активизира функционирането на сърдечно-съдовата система и увеличава притокът на кръв и съответно, кислород към всички тъкани на организма.

Вследствие на това риска от инфаркт или инсулт намалява с 50%.

Също изследователите установили, че 10-минутното гледане на женски гърди е равносилно на половин часова тренировка във фитнес зала що се отнася до положителното въздействие върху здравето.

Защо се случва така?

Освен това е известно, че съзерцанието на женските гърди действа на мъжете като дразнител на сексуалния център на мозъка, разположен в хипоталамуса.

В резултат на биохимичната реакция на надбъбречните жлези синтезират хормонът кортизол, който отговоря за регулирането на кръвното налягане, на метаболизма, на нивата на глюкозата, на инсулина, на баланса на кръвната захар в кръвта, на възпалителните реакции и имунните функции.

Така че е напълно вярно е да се каже, че да се гледат женски гърди е изключително полезно за мъжкото здраве.

Редовното гледане на женските гърди е полезно още и от гледна точка на продължителността на живота.

Съгласно данните от изследването, редовното гледане на разголени женски гърди увеличава продължителността на живота на мъжете с 4-6 години. Съгласете, че това е аргумент в полза на толкова приятно прекарване на свободното време.

Естествени или изкуствени

Подобно изследване е проведено през 2011-та година във Великобритания. Една от разликите била контролната група мъже, на които по време на експеримента била предоставена възможност да гледат женски бюст, уголемен с помощта на импланти.

Интересен е фактът, че естествените женски гърди оказвали върху здравето на мъжете много по-силен терапевтичен ефект от изкуствено увеличените.

Размерът има значение?

Също се отбелязва, че показателите на мъжкото здраве били в корелация с размера на разглежданите женски гърди. Тоест от гледна точка на мъжкото здраве е по-добре да се гледат женски гърди с по-големи размери, отколкото с по-малки.

Какво полезно могат да почерпят от това жените?

Доказано е, че повече от половината от мъжете първото, което виждат в една жена, това са гърдите. 30% от мъжете първо забелязват талията и бедрата и по-малко от 20% виждат първо лицето.

Какъв извод може да се направи от това?

Най-вероятно, съветът, който може да не бъдат толкова внимателни към назолабиалните гънки и прочие бръчки на лицето.

Мъжете са устроени така, че гледат към съвсем различни физиологични особености на жената.

Но все пак следва да се има предвид, че за дългосрочното обвързване е много по-важен характерът на жената и как той ще се съвмести с този на мъжа. И това не е повод малките жени