На повечето момичета и девойки до 20-годишна възраст им се струва, че сексът на първа среща е неправилно и неразумно – „Какво ще си помисли за мен?“, „Няма ли да загуби интерес, след като получи желаното?“, „А ако е маниак и ще посрещна утрото разчленена и разфасована в пластмасови пакети?“.

Но с опита обикновено се появява и разбирането, че за извършването на такъв „скок“ аргументите „за“ са много повече, отколкото „против“.

И може би единственият уважителен аргумент „против“ – това е когато в кавалера могат да се открият признаци на маниакалност и сексът с него може и да не бъда безопасен не само от гледна точка заразяването с полово предавани инфекции.

Но следва да се направи една малка забележка, че всичко казано по-горе се отнася за девойки с опит.

Защото за невинните, които едва започват своя път в реалния живот и в интимните отношения, е типично да бъдат внимателни, да се ръководят от стереотипите и мнението на околните.

И това е нормално и правилно – имат нужда да се ръководят от нещо, когато нямат собствен опит.

И обратно, демонстративното, безпорядъчното и с нищо неограничено поведение на младите девойки действително може да свидетелства за това, че нещо не е наред с тяхната самодисциплина и самооценка.

И така – да продължим за девойките с опит – колкото по-бързо се случи секса, толкова по-бързо ще стане разбираемо, има ли съответната двойка има бъдеще.

Всеки, разбира се, има свой списък с приоритетни моменти, по които задължително трябва да се случи съвпадение, за да не буксуват отношенията и да се развиват хармонично.

Но повечето дами с повече опит са на мнение, че физическата съвместимост е един от най-важните моменти.

И ако си представим следната ситуация – няколко месеца една девойка ходи с млади момчета на срещи – целомъдрено ходи по заведения с тях, приема цветя, комплименти и предложения да отидат на кино или на разходка в парка.

А след това се оказва с тях в леглото и се оказва, че между тях няма и не се предвижда никаква еротична хармония.

Например, на младата дама просто не ѝ харесва как, какво и в какъв темп го прави, и най-елементарното не ѝ е приятна миризмата на възбуденото тяло на момчето, с което е ходела дълго време.

И в крайна сметка се оказва, че тези месеци са били пълна загуба на време. И същевременно, на пари – основно на него и на крах на надеждите, че двойката е обречена да бъде заедно – предимно от страната на девойката.

И този момент – тоталното сексуално несъвпадение – по никакъв начин не може да се разчете, да се предскаже, нито пък да се неутрализира.

На много млади жени им се струва, че могат да определят, дали това е техният човек, или не, е възможно още на етапа на целувките.

Но опитът на по-зрелите жени свидетелства за точно обратното. Няма никаква връзка, или може би е съвсем малка, между това как един мъж се целува и какъв е той в леглото.

Този вид комуникация е по-скоро социална, нещо като ръкостискането, което показва взаимна симпатия.

Жената може да се адаптира към целувките, но в секса и то добрият и качествен, обикновено загубва себе си и способността си да се наглася към него.

На него го движат единствено неконтролируемите импулси. Той се държи така, както иска и както смята за най-добре.