В началото може и да си мислите, че зеленият чай е просто най-новата мода сред т.нар. "здравословни храни".

Но няма да ви отнеме много, за да разберете за неговите огромни плюсове, които носи на здравето.

Зеленият чай е познат от векове насам, а за негова родина се смята Китай.

Той е много високо ценен от хората в китайската култура, разбира се, заради неговите здравословни ползи.

Така че, ако се опитвате да отслабнете без да прибягвате до маниакални тренировки и радикални промени във своето хранене, зеленият чай е добавката, от която имате нужда.

Направете този чай част от дневния си прием на течности и усетете разликата в рамките на няколко дни

Този вид чай ви подмладява и покачва настроението ви, без да имате неприятното чувство от прекомерна консумация на кофеин, както при кафето например.

Зеленият чай ниастина има кофти вкус, който не би се понравил на повечето от вас, но за щастие живеем в модерен свят, в който всичко е възможно.

До момента по магазините има всякакви видове от този продукт, различни сортове, с различни вкусове, за да бъде тази полезна напитка по вкуса и на вашето небце.

Зеленият чай има огромно влияние върху загубата на тегло

Връзката между този чай и редуцирането на телесна маса е по-тясна, отколкото вие досега сте си мислили.

Вероятно това е причината, хората живеещи в пределите на Китай, които се съобразяват с източната култура, да имат толкова ниски нива на телесни мазнини.

Ако се опитвате да загубите тегло, за да можете да влезете в новите си дънки, запознайте се със зеления чай, той ше бъде вашият спътник до постигането на резултата.

Проучване доказва, че при приемане на 2 или повече чаши зелен чай на ден в продължение на 3 месеца, може да редуцира телесните ви мазнини с около 5%.

Той може да се нарече съвсем спокойни чудотворна напитка или ако щете магическа отвара за здравето, поради всичките му полезни свойства.

Освем това продуктът е на приемлива цена, напълно природен и натурален, а при спазването на правилна доза, не води и до странични ефекти.

Кое лекарство може да се похвали с нещо такова?

Зеленият чай има различни биологично-активни вещества, полезни за вашето здраве

Той е богато зареден с полифеноли, които действат като антиоксиданти, след като бъдат изконсумирани и разградени в организма.

Те действат като свободни агенти в кръвта, за да се спре увреждането на молекулите, които отговарят за дегенерацията и стареенето на клетките.

Зеленият чай ви прави по-умни

Разбира се, дори и зеленият чай съдържа в себе си известно количество кофеин. Но ключът към радикалното решение, че подобрява мозъчната активност, идва поради наличието на L-теанин.

L-теанинът е аминокиселина, която подобрява когнитивната функция и същевременно ви държи будни и съсредоточени във вашата цел.

Разликата между кафето и зеленият чай е огромна. Повечето хора си мислят, че и двата продукта просто забързват метаболизма ни и ни държат концентрирани.

Но за разлика от кафето, този чай натоварва мозъка, а не сърцето. Напрактика и двете напитки са много полезни за организма, ако не се прекалява с тях.

Но при хора с хронично високо кръвно налягане, сутрин кафето не е алтернатива, както и през целия ден.

Ако се чудите към какъв продукт да се насочите, за да бъдете по-концентрирани, умствено активни и в по-добро здраве, насочете се към зеленият чай. Няма да съжалявате!