Когато желаят да се омъжат, колкото се може по-скоро, много момичета дори и не си представят как могат да се чувстват непривлекателни и сами, макар и да живеят с мъж.

Отказът на мъжа от секс е най-разпространеният проблем на съвременните съпрузи, който показва, че жената не е сексуално привлекателна за собствения си мъж и не означава абсолютно нищо за него като жена.

Много често жените, задаващи си въпроса – Защо мъжът ми не ме иска? , сами си измислят проблеми. Не трябва да се ориентирате по това, че в началото на семейния живот сте имали всеки ден сексуални контакти или дори по няколко пъти.

Постепенно тяхната честота намалява и двойката навлиза в т.нар. условно-физиологичен рефлекс, съгласно който за норма за смятат 2-3 сексуални контакта седмично.

Обикновено такъв ритъм на сексуален живот се установява след 2 години съвместен живот. Зоната на УФР за всички двойки може и да не е еднаква, като се изхожда от индивидуалните особености на съпрузите, сексът между тях може да бъде по-често или по-рядко от нормата.

Трябва да се притеснявате, че съпругът ви е охладнял към вас само ако сте женени неотдавна, а сексуалните ви контакти са само по веднъж 2 пъти месечно.

Сексуалната привлекателност на жената не зависи само от външната им красота, а е тясно свързана с нейните душевни качества.

Има много съвети на психолози за разрешаване на сексуалните проблеми, един от най-популярните сред които е промяната на външния вид, покупка на ажурно бельо, сексуален масаж на съпруга, вана с ароматни масла.

Но всичко това изобщо няма да повлияе на мъжа, който се е уморил от съвместния си живот с капризна жена и само мисли как да спечели много пари, за да успокои ненаситния апетит на съпругата си.
Мъжът, който си идва уморен от работа и иска по-бързо да хапне и да почине, само може да се изплаши от латексните дрехи.

Представете си, че той влиза гладен и уморен от вратата, а вместо вкусна вечеря от спалнята излиза жената със латексови чорапи.

Подобни изненади за най-подходящи за след романтична вечеря, или ако са предварително обсъдени със съпруга, в противен случай всички старания ще бъдат напразни.

Ако жената постоянно пили на мъжа и нито един проблем не може да се обсъди с нея спокойно, то сексът между вас би бил садомазохизъм.

Един нормален мъж никога не би пожелал да прави секс с жена, която само до преди малко го е наричала с обидните думи – Ти си слабак, мижитурка, глупак и т.н. Дори ако у мъжа се появи сексуално желание, то бързо ще изчезне при вида на ужасната съпруга.

Не е нужно постоянно да се досажда на мъжа с искания за изпълнение на съпружеския дълг, с подобен психологически натиск сексуално желание няма да възникне.

Всичко проблеми в семейството трябва да се обсъдят в спокойна обстановка на масата за преговори.

Мъжете са непредсказуема порода, затова ако ви се струва, че съпругът ви не ви иска, то да обвинявате за всичко само себе си и да не обръщате внимание на неговото поведение, просто няма смисъл.

Възможните причини за мъжката студенина могат да бъдат следните:
1. Има проблеми със здравето;
2. Има любовница;
3. Просто е уморен;