10 начина да увеличите шансовете си за забременяване

Калина
Написана от Калина април 18, 2015 15:09

10 начина да увеличите шансовете си за забременяване

Акценти:

  • Как да променим начина си на живот, за да забременеем по-лесно?
  • Отразяват ли се мобилните телефони на качеството на спермата?
  • Влияе ли фитнесът на способността на зачеване?

Свързани:

Кои са причините, които пречат на жените да забременеят, разглежда статия, публикувана в списание „Health”.

Според Сара Берга, председател на организация за здравето на жените в „Wake Forest Baptist Medical Center“ в Уинстън-Салем, „тези причини са индивидуални при всяка жена“.

Според експертите, фактори като редовния месечен цикъл и настъпване на менопаузата, не могат да изчерпят всички причини за успех или неуспех и голяма част от пречките пред зачатието остават загадка.

За да подобрите шансовете си да забременеете, трябва да подобрите начина си на живот. Често допускаме грешки, поради липса на информация, затова прочетете и използвайте тези 10 съвета, които значително ще подобрят шансовете ви да заченете дете.

Намалете газираните безалкохолни напитки

Проучване на Лорън Уайс, в Сингъл, установява, че при жените, които пият една или две чаши газирани напитки дневно, се наблюдава по-нисък процент на раждаемост с около 16%.

Лягайте си по-рано

Изследванията показват, че дамите, които се подлагат на ин витро процедури, за да забременеят, имат най-добри резултати, ако си набавят необходимият нощен сън с продължителност седем-осем часа.

Поддържайте добра устна хигиена

Много е важно да поддържате здрави зъби и венци, преди да забременеете. Според резултатите от проучване в Австралия, проведено през 2011 г., най-подходящото време, в което трябва да посетите кабинета на зъболекаря, е два месеца преди да забременеете. По пози начин, ако се наложи да се извърши лечение на зъбите, това ще улесни и двете страни.

Не прекалявайте с упражненията

Жените, които водят активен начин на живот и прекарват повече от 5 часа седмично във фитнеса са изложени на 42% по-голям риск от неуспешно забременяване в сравнение с тези, които не прекаляват с физическото натоварване. Консултирайте се с фитнес инструктор, който ще ви създаде подходяща програма.

Не позволявайте не половинката си да се превърне в мързеливец

Проучване в „Harvard”, направено през 2013 г., установява, че мъжете, които гледат телевизия повече от 20 часа седмично, имат 44 на сто по-нисък брой сперматозоиди, в сравнение с тези, които не губят толкова много време пред телевизионния екран.

Високи нива на тревожност

Около 20-30 на сто от случаите на неуспешно забременяване се дължат на проблеми с овулацията. Тя зависи от активността на хормоните.“Ако нивата на стрес са много високи, овулацията може просто да прекъсне“ , обяснява д-р Берга.

Спрете приема на глутен

Проучване на Колумбийския университет показва, че 6% от жените със стерилитет имат заболяване – цьолиакия. Това е заболяване на автоимунната система, което напада собствените клетки на тялото, а причина за появата му са храните, съдържащи глутен.

„Те произвеждат антитела, които могат да попречат на развитието на плацентата“, казва авторът на изследването Питър Грийн. Затова е много важно да се спазва безглутеинова диета.

Насърчавайте го да отслабне

Според проучване, направено през 2013 г., мъжете, които са с наднормено тегло или склонни към затлъстяване, имат по-малко количество сперматозоиди.

Откажете тютюнопушенето

Всяка запалена цигара води до понижаване на качеството на спермата, според „American Society for Reproductive Medicine“, затова спрете цигарите, ако сте решили да създавате дете с половинката си.

Не носете телефона си в джоба

Според публикация на „Environmental Working Group“, мъжете, които съхраняват телефоните си в джобовете, имат много по-малко сперматозоиди. Според учените, причината за това са вредните излъчвания на електромагнитните вълни.

10 начина да увеличите шансовете си за забременяване
4.5 (89.49%) 59 глас[а]

Калина
Написана от Калина април 18, 2015 15:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи