4 начина за прочистване на организма от пестициди и ГМО

Мария
Написана от Мария ноември 1, 2014 02:03

4 начина за прочистване на организма от пестициди и ГМО

Акценти:

  • Защо е препоръчително избягване на закупуване на хлорела от Япония?
  • Отстранява ли зеленото водорасло живак и други тежки метали от тялото?
  • Каква е началната доза на сок от млада пшеница за провеждане на щадяща детоксикация?

Свързани:

Детоксикацията обикновено е истинско предизвикателство за човешкото тяло и предизвиква множество тревожни странични реакции.

Те се дължат на отделящите се опасни вещества като токсични химикали от остатъци от пестициди, странични продукти от ГМО храни, натрупали се с времето съставки на медикаменти, свободни радикали, тежки метали, алуминий и радиоактивни частици.

Съществуват множество детоксикиращи агенти и методи за прочистване на тялото, като някои от тях са скъпи, а други предизвикват много неприятни и дори болезнени усещания с потенциално опасни странични ефекти.

Затова е препоръчителен избора на естествени начини за прочистване, които са щадящи за организма, но е необходимо прилагането им за по-дълъг период от време.

Пектин

Плодовият пектин е може би най-щадящото средство за детоксикация на тялото. Съдържа се във влакнестата част на лайма, лимоните и в другите цитрусови плодове, както и в ябълките.

Други източници на пектин са банани, грозде, моркови и зеле. Полизахаридът спомага за освобождаването от тежки метали, химикали и други вещества от кръвта, тъй като се свързва с тях и ги изхвърля от тялото.

Повишаване на консумацията на плодове с високо съдържание на пектин очиства организма.

Също може да се използва и пектин на прах, който се добавя към чаша вода, гроздов сок или към пресен зеленчуков сок, като така се постига ускоряване на процеса на детоксикация.

В никакъв случай не използвайте пектин, който се продава в магазините за хранителни стоки, тъй като повечето марки съдържат мононатриев глутамат.

Най-добре е да потърсите полизахаридът в магазини за здравословни храни, като също следите какво пише на етикета на съответния продукт.

Кориандър

Вкусната кулинарна подправка кориандър е една от най-ефективните и щадящи детоксикатори на живак, тежки метали и други токсични замърсители.

Може да си закупите подправката под формата на сок или просто да включите пресен кориандър към диетата си, като така ще контролирате количеството, което поемате и ще ограничите нежеланите реакции, което възникват при стартиране на процеса на прочистване.

Кориандърът е евтин, изключително ефективен и не се налага да приемате допълнително медикаменти, за да постигнете пълна детоксикация.

Кулинарната подправка също притежава антибактериални и противогъбични свойства, като бързо ограничава инфекциозните и възпалителните процеси в организма.

Хлорела

Хлорелата е единственото едноклетъчно водорасло, което вирее в сладка вода. С най-високо качество са природните резерви на водораслото в Япония.

Но въпреки това бъдете внимателни, когато купувате японска хлорела поради възможно ѝ излагане на радиоактивно замърсяване от Фукушима.

Едноклетъчно водорасло е лесна за усвояване от организма супер храна най-вече поради това, че притежава свойството да отстранява живак и други тежки метали от клетките.

Употребата на твърде много хлорела може да предизвика нежелани реакции, предимно в храносмилателния тракт, където е много бързо се свързва с живака и го извежда от тялото.

Започнете с по-малко количество от едноклетъчното водорасло, за да постигнете по-щадяща детоксикация.

Млади житни стъбла или пшенична трева

Пиенето на сок, изцеден от стъблата на млада пшеница и ечемик е отличен начин за изхвърлянето на токсините от организма.

Младите житни стъбла са с висока хранителна стойност и осигуряват витамини, минерали и всички 9 незаменими аминокиселини.

Пшеничната трева е мощен детоксикатор, затова започнете да с пиенето на малки количества сок от нея, за да не се проявяват странични реакции. Началната доза е около 15 мл. сок от пшенична трева дневно.

4 начина за прочистване на организма от пестициди и ГМО
4.5 (90%) 60 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 1, 2014 02:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи