5 неща, които не знаете за вагината

Калина
Написана от Калина февруари 17, 2015 19:52

5 неща, които не знаете за вагината

Акценти:

 • Защо вагината е самостоятелен орган?
 • Как са разположени бактериите и нервните окончания във вагината?
 • Кои са свойствата на вагината?

Свързани:

Днес ще ви обясним защо жените винаги са били крепостта, която всеки мъж се опитва да превземе, а не обратното.

Истината е, че поради наличието на вагина, жените тотално доминират над мъжете в тази класация, защото както учените, водили това проучване, казват – „вагината е един от най-интересните органи”.

В няколко точки ние ще ви обясним защо тези изследователи са достигнали до такива изводи.

 1. Вагината е самопочистващ се и самоуправляващ се орган

Това е нормално, дори и нещо добро.

Влагалището е еластична мускулна тръба, която свързва матката и шийката с външните полови органи, т.е. вулвата излъчва някои течности и секрети по време на целия месечен цикъл на жената.

Вагината е проектирана да се самоподдържа чиста с помощта на естествени секрети.

Освен това в зоната около и вътре във вагината има най-много бактерии, от което и да е друго място по тялото, които имат за цел да държат чисто там.

Добрите вагинални бактерии помагат да се поддържа деликатен баланс на рН във вагиналните зони и дори произвеждат вещество, което спира другите бактерии да слепват вагиналните стени и да нахлуват в тъканите.

Освен това преди полов акт, влагалището е наясно какво предстои и произвежда собствена смазка, която прави сексът по-удобен и приятен. С други думи, влагалището си е изцяло собствен шеф.

 1. Тя расте

Най-простият пример за това е при самото раждане. Тогава шийката на матката се отваря и разширява до 10 сантиметра, за да може бебето да се движи спокойно в родилния канал.

Колкото до самата вагина, тя се разширява, когато жената е изпаднала в трудност, което може да се дължи на много фактори, един от които генетика или отново при раждане, в зависимост от големината на бебето.

При сексуална възбуда, вагината може да нарасне с до 200% – според последни данни на психолози.

 1. Може да стане по-силна

Влагалището прави някои невероятни неща при раждането на бебе, но и не само.

Освен способността си да се разширява, вагината може и да се стеснява, прибира и отдръпва.

Физически упражнения, които натоварват зоните около ануса и вагината, могат да бъдат много полезни за една жена, особено, ако й предстои раждане, защото по този начин нейните тъкани ще станат по-еластични и по-силни.

Според други източници, „вагиналните упражнения” могат да подобрят баланса в червата и да предотвратят изпускането на урина.

Други проучване пък сочи, че жените, които често натоварват и тази зона по време на тренировка имат много по-добро кръвообръщение, по-силни и дълготрайни оргазми и техният вагинален тонус и количество смазка се увеличава.

 1. Клиторът е единственият орган, предназначен само за удоволствие

Клиторът е част от вулвата, която е посветена изцяло на сексуалното удоволствие, а когато сте възбудени, вулвата се подува.

Клиторът е много чувствителен орган, който съдържа в себе си над 8000 нервни окончания, повече, отколкото където и да било другаде в женското тяло.

 1. Няма нужда от почивка между оргазмите

Мъжете могат да достигнат само веднъж до оргазъм и след това се нуждаят от почивка – рефрактен период, през който те не могат да достигнат отново до оргазъм.

Женското тяло, от друга страна, не се нуждае от такова прекъсване и това е причината, поради която жените са способни да изпитват множествени оргазми.

В науката е регистриран и случай с жена от Дания, която достига до рекордните 222 оргазма един след друг, без прекъсване.

5 неща, които не знаете за вагината
4.3 (86%) 40 глас[а]

Калина
Написана от Калина февруари 17, 2015 19:52
Напиши коментар

9 коментара

 1. Лигофрен февруари 25, 11:13

  Лошо ми е. Доповръща ми се…

  Отговори на този коментар
 2. АЛГОФРЕНКА февруари 26, 13:08

  Да не си ял мариновани миди 😀 😀

  Отговори на този коментар
 3. ГОШО февруари 27, 17:49

  Браво Любо,пич си 😀

  Отговори на този коментар
 4. Докткора март 1, 14:29

  Има известни неточности в статията, които аз като лекар ги знам, но и всеки може да се запознае като прочете малко анатомия и физиология на тема женска полова система. А тази датчанка да не си е отчитала оргазмите с калкулатор? И тя с какво всъщност се е занимавала по време на акта? …..Науката едва ли ще даде обяснение.

  Отговори на този коментар
 5. Красен април 28, 20:14

  Ама ,вий на п*тката,вагина ли викате?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи