5 причини за болки във вагината

Калина
Написана от Калина август 20, 2015 21:45

5 причини за болки във вагината

Акценти:

  • Защо изпитваме болки във вагината?
  • Защо ни боли вагината?
  • Какви са причините за появата на вагинални болки?

Свързани:

Понякога може да ви боли там долу след по-бурен секс, но има и друг вид болка, която е по-сериозна и изисква внимание. Мери Джейн Минкин, клиничен професор по гинекология в медицинския факултет на университета в Йейл обяснява шест от най-често срещаните причини за болки във вагиналната област и какво да направите, ако изпитвате подобни симптоми.

1. Херпес – никой не иска да повярва, че е имал контакт с инфекция, предавана по полов път, но изследванията показват, че един от всеки шест американци се сблъскват с този проблем поне веднъж в живота си. Проф. Минкин споделя: „имала съм случаи, когато пациенти ме будят в 1 през нощта с думите: „Открих си подутина там долу.“ Моят първи въпрос, след като се опитам малко да се разсъня, е: „Боли ли адски?“ Ако отговорът е да, най-вероятно това е херпес. Ако е не, то няма как да е херпес.“ Видими подутини и силна болка могат да съпътстват болестите, предавани по полов път. Ако забележите нещо подобно на място, където не трябва да бъде, обърнете се веднага към гинеколога си.

2. Гъбични инфекции – и докато подобни инфекции като цяло не предизвикват болка, може да ви накарат да усещате сухота и сърбеж във вагиналната област, които някои хора може да усещат като болка. Шансовете са добри – три от четири, че поне веднъж в живота си ще имате гъбична инфекция. И дори и да третирате подобен тип инфекция с лекарства, ако това не е първият път, то съветът е да се обърнете към лекар, ако досега не сте преживявали подобно нещо.

3. Сухота във вагината – може би смятате, че това е проблем само на жените в менопауза, но това не е така. Благодарение на медикаментите за превенция на бременността, които съдържат ниски нива на естроген, много млади жени изпитват сухота във вагината, което може да направи секса неприятен и дори болезнен. Естрогенът е овлажнител. Така че ако приемате хапчета, които са с ниско съдържание на естроген, влагата във вагината ви също ще бъде ниска. Ако усещате, че тя не секретира и не се овлажнява както би трябвало, най-добре е да посетите гинеколога си.

4. Неговият пенис – дори и да сте склонни да обвините собствената си анатомия, то специалистите споделят, че е добре да погледнете и към партньора си. Настина ли болката е във вашата вагина или това е болка при проникване, нещо, което усещате вътре в корема си? Понякога може да е много трудно да го различите. По-големите мъже могат да се окажат по-трудни за приемане и може би е време да смените позата с нещо по-удобно.

5. Вулводиния – около 9 процента от жените изпитват подобна болка през живота си. Тя може да настъпи при проникване или дори когато си поставяте тампон. За някои жени болката настъпва спонтанно и не е свързана със секс или докосване и дразнене на вагиналната област по какъвто и да е начин. Най-странното е, че тя може да дойде и да си отиде. Лекарите, диагностицирали подобно заболяване, често го третират с медикаменти като лидокаин, който се използва също така и за лечението на фибромиалгия.

5 причини за болки във вагината
4.4 (88.51%) 47 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 20, 2015 21:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи