8 неща, които всяка жена е длъжна да знае за секс желанията

Мария
Написана от Мария април 10, 2016 04:28

8 неща, които всяка жена е длъжна да знае за секс желанията

Акценти:

  • Афродизиаци - скариди
  • Ягоди - полифеноли
  • Секс - рискове

Свързани:

Женското либидо е загадъчно нещо, а понякога може и един ден да го има и друг да го няма. Но лекарите твърдят, че това е напълно естествено явление, което има редица причини.

По-долу са изброени 8 интересни факта, които „открехват завесата“ по този пикантен въпрос.

1. Мозъкът е най-сексуалният орган

Именно тук се появява искрата. Експертите твърдят, че в мозъка има 5 важни зони, които отговарят за сексуалното желание.
• „център за възнаграждение“ – т.нар. вентрален стриатум, и реагира, когато жената види някой, който предизвиква желание у нея.
• Размерът на амигдалата според учените пряко зависи от нивото на сексуалното желание.
• Хипоталамусът ни награждава с хормона на удоволствието, когато получаваме нещо желано, например страстна целувка.
• Кората на главния мозък, освен всичко останало, също отговаря за мислите за секса, а това на свой ред предизвиква верижна реакция, която води до образуване на полови хормони.
• Хипофизата стимулира яйчниците да синтезират естроген, а по време на бременността и кърменето отговаря за производството на пролактин, който понижава сексуалното желание.

2. Желанието се увеличава с възрастта

Неотдавнашно изследване на учените показва, че след 40 години репродуктивната функция на жените се понижава, а сексуалното желание, напротив става по-силно.

Изследователите предполагат – това е нещо като еволюционен трик, чиято цел е повишаване на шансовете за по-голямо потомство.

Обикновено през този период жената вече има постоянен партньор или съпруг, на който се доверява, и съответно не е толкова загрижена за контрацепцията. И всичко това гарантира по-добър секс в живота.

3. Лекарствените препарати влияят на сексуалното желание

Противозачатъчните таблетки понижават нивата на активния естроген и на тестостерон. Също някои андепресанти и препарати за регулиране на артериалното налягане могат неблагоприятно да се отразят на сексуалното желание.

4. „Чудо-таблетката“ за секса има своите рискове

През изминалата година беше одобрен първият в света секс-препарат за жени.

Но за разлика от своя аналог за мъжете – Виаграта, чиято цел е подобряване на кръвообращението в областта на половите органи, дамските таблетки предизвикват изменения в главния мозък.

Променя се баланса на невротрансмитерите – такива като серотонина и допамина, поради което се повишава сексуалните желания.

Но средството има редица съвсем не сексуални странични ефекти – гадене, световъртеж и сънливост. Например, за чаша вино по време на приема трябва да се забрави – препаратът е несъвместим с алкохола.

5. Стресът убива сексуалното желание

Сега е научно доказано, че жената, изпитваща стрес, има слаба реакция на еротичните сигнали. Това е свързано с увеличаване на синтеза на хормона кортизол.

Напрежението е един от най-силните дразнители и така влияе на възможността за съсредоточаване.

6. Йога увеличава либидото

Изследователите провели експеримент, в резултат на който установили, че 75% от жените, вземащи участие в анкета, след 12 седмици йога били по-удовлетворени от сексуалния живот.

7. Липсата на желание – повод да се потърси лекар

Ако няколко седмици липсва сексуално желание, е добре да се потърси лекарска помощ, възможно е това да е хормонално заболяване.

8. Афродизиаци – това не само скариди

Натуралните природни афродизиаци, способни благотворно да влияят на сексуалното желание, са много по-разнообразни, отколкото е прието да се смятат.

Ягодите и черните боровинки съдържат антиоксидант, който създава естествен ефект на Виаграта. Червеното вино – това е свързано с полифеноли, помагащи за подобряване на кръвообращението.

8 неща, които всяка жена е длъжна да знае за секс желанията
4.6 (92.68%) 41 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 10, 2016 04:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи