8-те най-добри вегетариански рецепти за барбекю

Калина
Написана от Калина юли 8, 2015 10:56

8-те най-добри вегетариански рецепти за барбекю

Акценти:

  • Готвят ли вегетарианците на барбекю?
  • Кои са едни от най-добрите вегетариански рецепти?
  • Как да си приготвим вкусна вегетарианска скара?

Свързани:

loading...

Тайната на добро вегетарианско барбекю се крие в избора на правилни заместители на месо и сирена, вместо тях могат да бъдат използвани здравословни растителни продукти.

Сирене рикота, например, може да бъде заменено от комбинация между предварително размесена хранителна мая и сурово кашу. Ако сте решили да изключите месото и животинските продукти от менюто си използвайте 8 вкусни рецепти за барбекю.

Заместител на пилешко месо на скара

Магазини за здравословни храни предлагат един продукт, който наподобява вкуса на пилешкото месо. Този продукт е направен от пшеничен глутен, соя и други заместители на месото. В някои магазини ги приготвят във формата на традиционните разфасовки с пилешко месо. Можете да обработите всяко парче с глазура от сока на, лимон, чесън, черен пипер, царевично нишесте и магданоз, след което може да ги сложите на скарата. Глазурата е изключително вкусна и може да я направите част от любимите ви рецепти.

Царевица на скара с подправки

За да постигнете неустоим вкус на царевица, приготвена на скара, може сами да си приготвите подправка. Направете смес от нарязани на ситно чесън, лук, магданоз, босилек, сол и черен пипер и добавите разтопен маргарин.

Карфиолът замества пилешките крила

Карфиолът е чудесен заместител на пилешкото месо. Текстурата на карфиола позволява вкуса му да наподобява пилешко месо. Добавете карфиол в смес от соево мляко, соево брашно, чесън и зехтин и оставете да се опече на температура от 400 градуса.

Червени чушки на скара

Ако изпечете червени чушки на скара и добавите към тях свежи подправки като хрупкав хляб с босилек, черен пипер, сол и зехтин ще приготвите едно истинско кулинарно изкушение за лятото. Можете да бъдете сигурни, че опечените на силен огън червени чушки ще ви изненадат не само с неустоимия си вкус, но и съблазнителен аромат.

Салата „Рататуй“ на скара

Това са традиционни задушени зеленчуци, типично ястие за южната част на Франция. Това е едно от оригиналните вегетариански ястия, за които не са нужни заместители. Рецептата е изключително проста и се приготвя много лесно дори от хора, които нямат добри кулинарни умения. Нарежете патладжани, лук, тиквички, чушки, домати, черни маслини, босилек и магданоз по традиционния метод и ги сложете на скарата.

Бургери с гъби „Портобело“

Ако планирате да приготвите барбекю с гъби „Портобело“, това със сигурност ще е окаже лесна и приятна задача. За да направите бургери, трябва да потопите гъбите в марината и да ги опечете на скара. Може да си купите готова марината, а след като ги изпечете да ги използвайте за между препечени филийки.

Ананас на скара

Нарежете ананаса на филийки, добавете сок от агаве, канела и лимонов сок, размесете ги  и ги поставете на скарата.

Кремообразна картофена салата с копър

Можете да се насладите на кремообразна картофена салата или варени картофи, нарязани на кубчета и ги смесете с подправки. За подправка може да използвате морска сол, черен пипер, целина, вегетарианска майонеза, лук, оцет, лимонов сок и дижонска горчица.

Първоначално може да ви бъде трудно да се откажете от месото и животинските продукти, но ако сте решили да се храните здравословно, потърсете рецепти, които акцентират на разнообразни зеленчуци.

Калина
Написана от Калина юли 8, 2015 10:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи