Болест на Пейрони

Мария
Написана от Мария октомври 14, 2014 14:08

Болест на Пейрони

Акценти:

  • Предизвиква се болезнени усещания в пениса болестта на Пейрони?
  • В кой момент е наложително да се потърси лекарска помощ?
  • Нараняване на пениса ли е причина за болестта на Пейрони?

Свързани:

Описание

Болест на Пейрони представлява болестно състояние, характеризиращо се с поява на фиброзна съединителна тъкан вътре в пениса, което причинява неговото изкривяване по време на ерекцията.

Формата и размерът на пениса е различен при всеки мъж. Когато изкривяването му при ерекция е често, това не е задължително да е причина за безпокойство. Въпреки това при някои хора заболяването предизвиква значително изкривяване и болка.

Това може да затрудни засегнатият мъж да прави секс или е възможно да му е трудно да получи и да поддържа ерекция /еректилна дисфункция/. При много мъже заболяването предизвиква стрес и безпокойство.

При малък процент от мъжете, заболяването отшумява от само себе си. Но в повечето случаи фиброзната тъкан в пениса остава или количеството и се увеличава. Лечение е необходимо, ако изкривяването е толкова голямо, че не може да се осъществи нормален полов акт.

Какви са симптомите?

Клиничните изяви могат да се появят внезапно или да се развият постепенно.

Най-честите признаци и симптоми са:

• Значително изкривяване на пениса, възможно е да се извие нагоре, надолу или да се прегъне на една страна. В някои случаи възбуденият пенис в едната си част може да изглежда стеснен, вдлъбнат или да има вид на пясъчен часовник като изглежда пристегнат от тъкан около главата.

• Поява на плаки от съединителна тъкан по тялото на пениса – може да се почувства под кожата на пениса като плоски парчета или по-обемна твърда тъкан;

• Проблеми с ерекцията – болестното състояние може да доведе до проблеми при получаването или поддържането на пениса във възбудено състояние /еректилна дисфункция/;

• Скъсяване на пениса – копулационният ви орган може да стане по-къс, в резултат на болестното състояние;

• Болка – възможно е да почувствате болезнено усещане в пениса, когато е във възбудено или в отпуснато състояние.

Изкривяването, предизвикано от състоянието, може да постепенно да стане по-голямо. Но при повечето мъже в един момент то се стабилизира.

В повечето случаи болката при ерекция отзвучава в рамките на 1-2 години, но съединителната тъкан и изкривяването често остават. Въпреки това обаче при някои мъже изкривяването и болката, свързани със състоянието се излекуват от само себе си.

Потърсете личния си лекар, ако болката и изкривяването на пениса ви пречат да правите секс или предизвикват безпокойство у вас.

Какви са причините?

Причина за болестното състоянието не е напълно изяснена, но лекарите посочват редица рискове фактори.

Смята се, че състоянието се обикновено е в резултат на повтаряща се травма на пениса. Например пениса може да се нарани по време на секс, при спорт или в резултат на злополука. Въпреки това, обаче мъжете не си спомнят за специфично нараняване на пениса.

При излекуването на причинената травма се образува хаотично съединителна тъкан, която след това може да доведе до образуването на възелче, което се усеща при допир и впоследствие да се формира изкривяване.

Лечение на болест на Пейрони

Лекуващият ви лекар може да препоръча активно наблюдение, ако:

• Изкривяването на пениса не е голямо и не се влошава;
• Все още правите секс, без да изпитвате болка;
• Болка във възбудено състояние е съвсем лека;
• Имате добра еректилна функция;

Ако симптомите на болестното състояние станат по-силно изявени, тогава лекарят ще ви назначи лекарствена терапия или операция.

Болест на Пейрони
4.6 (91%) 80 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 14, 2014 14:08
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Румен февруари 13, 09:28

    Здравейте.
    Имам проблем с ерекцията като следствие от болестта на Пейрони.Има ли някой инфо за помощ или някой излекуван?Говори се ,че няма надежда за пълно възстановяване.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи