Ето как да излъжем собствения си мързел

Мария
Написана от Мария юни 29, 2016 14:50

Ето как да излъжем собствения си мързел

Мързелът е нещо опасно. И само за минутка да го допуснете до вашия праг, и вече като стопанин започва да се разпорежда с времето ви. В този случай е много трудно да се отървете от мързела.

Налага се да прибягвате до всякакви хитрости, за които става въпрос в настоящата статия. Четете и се постарайте да запомните.

1. Кажете, че това е само за 10 минути

Най-трудното в борбата с мързела е да се освободите от неговите обятия.

Ако изобщо не можете да се заемете със задачата, която вече отдавна е трябвало да сте завършили, опитайте следният прост трик – кажете си, че ще работите само 10 минути и нито секунда повече.

Може дори и да си сложите таймер.

Обикновено, когато изтекат тези 10 минути, вече няма да желаете да спирате и ще можете да продължите с работата. Но дори и това да не се случи – 10 продуктивни минути са много по-добре, отколкото изобщо нищо.

2. Оставяйте леките задачи за сутринта

Много експерти по продуктивност съветват сутринта да се вършат най-сложните и противни задачи. Може би, защото мотивацията и силите са доста повече, отколкото вечерта.

Да, това е правилно, но само ако вие сте майстор на продуктивността, а не на мързела. Последните постъпват точно обратното – оставят за сутринта най-леката работа.

Така че по-лесно е да се уговорим да пристъпим към работа и постепенно да загреем до такова състояние, когато и сложните задачи няма да ни изплашат.

3. Правете упражнения

Ако не знаете какво да правите, тренирайте дупето. Дори, ако не измислите решение, стегнатото дупе изобщо няма да ви е излишно – такава шега се въртя из социалните мрежи преди известно време.

В този призив определено има зрънце истина.

Многобройни научни изследвания нееднократно са доказвали ползата от физическите упражнения, особено силовите. Струва си само малко да потренирате, и веднага ще почувствате прилив на бодрост и добро настроение.

А от предишния мързел няма да остане и следа.

4. Сменете обстановката

Понякога от мързела няма как да се избяга. Ако сте забелязали, че у дома изобщо не ви се работи, опитайте да потърсите друга обстановка. Намерете място, атмосфера, която да ви въодушевява за трудови подвизи.

Именно затова и много хора предпочитат да се трудят на напълно неочаквани места, например – в кафето, библиотеката или на пейката в парка.

5. Намерете партньор

Ако не можете да овладеете своя мързел сами, потърсете помощ от приятели. Разберете се да потичате заедно, да започнете да ходите на зала, да се запишете в група за курсове по чужд език.

Особено добре този трик действа на хора с развито чувство за отговорност и колективизъм.

6. Преоблечете се

Не можете да се отлепите от Фейсбук и да започнете да работите? Тогава опитайте просто да се преоблечете.
Елементарен психологически трик, който действа във случаите, когато работите у дома.

Смяната на външния вид ще ви помогне да разграничите максимално времето за работа от свободното, а също и ще се настроите за изпълнение на задачи.

7. Следвайте правилото за 2-те минути

Ако за задачата са необходими 2 минути, тогава просто я направете. Някъде сте чували това?
Сега е дошло време просто да започнете да използвате това правило.

Ето как да излъжем собствения си мързел
4.6 (91.08%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 29, 2016 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи