Ежедневни превръзки – полезни или вредни

Мария
Написана от Мария август 21, 2015 16:14

Ежедневни превръзки – полезни или вредни

Акценти:

  • Ежедневни превръзки - използване
  • Превръзки с крилца - предимства
  • В индивидуална опаковка

Свързани:

Тънки и незабележими, те ни избавят от необходимостта да сменяме долното бельо при най-малкото замърсяване, достатъчно е само да сменим превръзката.

Това е удобно, комфортно и дори много съвременно, но до колко е полезно?

Изобретяването на ежедневната превръзка първоначално се е обяснявало с необходимостта от усъвършенстване на методите за поддържане на женска хигиена, но е необходимо да се имат предвид някои особености при използването на тези средства, за да се извлече полза от тях, а не да се причина вреда на организма.

Редовна смяна и непостоянно носене

Ежедневните превръзки за предназначени, да попиват естествените течения на жената. Те са по-обилни в периода на овулация и в първите дни след менструация. Именно в тези дни гинеколозите препоръчват използването на ежедневни превръзки, а не ежедневно 30 дни в месеца.

Препоръчително е също така ежедневни превръзки да се носят при специални случаи, например, когато сме на път или преди среща; ако има възможност да се минава без тяхи вместо това по-често да се сменя бельото от натурални тъкани, тази алтернатива е по-добра.

Основно предназначение на ежедневните превръзки е попиването на естествените секрети, след което незабавно се заменят с нови. Само така ще изпълняват своите функции.

Използването на една превръзка за целия ден е не просто безполезно и би могло да се сравним с носенето на обикновено бельо, но и вредно, защото, за разлика от бельото, повечето превръзки са въздухонепроницаеми. Навреме несменената превръзка се превръща в отлична среда за размножаване на бактерии – влажно, топло и липса на вентилация.

Без аромати

Ароматизиращите вещества в състава на ежедневните превръзки могат да станат причина за възникване на алергии и раздразнение по интимните зони.

Не е нужно да възприемате рекламата на ежедневни превръзки със съдържание на екстракти от лайка и подобни на нея лекарствени растения като доказателство за натуралността на продукта. Най-често става дума за синтетични аналози.

Със залепваща се повърхност, не с твърда

Различава се по площта за нанасяне на залепващото покритие. Важно е да се има предвид, че ако превръзката се прилепва към бельото с цялата своя повърхност, то цялата тази площ ще бъде непроницаема за въздуха.

Затова е по-добре да се предпочитат превръзките, които се прилепват с няколко залепващи се ленти и останалата им част да остава незалепена.

С крилца или без

При използване на ежедневни превръзки един от очакваните резултати е комфортът. Превръзката без крилца е по-вероятно да се измести при движение, което не е желателно, затова за предпочитане са превръзките с крилца, но и с твърда залепваща се повърхност.

В индивидуална опаковка

Тънките ежедневни превръзки най-често се отпускат в една обща опаковка, за разлика от хигиенните превръзки, всяка от които е в индивидуална. Въпреки това при желание може да се намери и аналогична опаковка с ежедневни превръзки.

Това е много по-удобно – могат да се носят в дамската чанта и по-безопасно – не влизат в контакт с околната среда преди момента на използването си. Ако все пак предпочитате ежедневни превръзки в обща кутия, не забравяйте да я затваряте, след като извадите поредната превръзка.

И помнете – никакво използване на ежедневни превръзки няма да замени необходимостта от спазването на елементарните хигиенни правила, редовното и своевременното изпълнение на които ще ви осигури свежест през целия ден.

Ежедневни превръзки – полезни или вредни
4.5 (90.45%) 44 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 21, 2015 16:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи