Как да избегнем настинка или грип ?

Калина
Написана от Калина февруари 13, 2015 06:34

Как да избегнем настинка или грип ?

Акценти:

  • Как да избегнем евентуална настинка или грип?
  • Ефикасни ли са противогрипните ваксини?
  • Кои са най-добрите начини за да се предпазим от настинка и грип?

Свързани:

Когато сте болни, вашият лекар със сигурност ще препоръча да се ваксинирате с противогрипна ваксина; но учени от CDC (център за болести) казват, че противогрипната ваксина в последните години не е толкова ефективна и има вероятност отново да хванете грип.

Доктор Лий Уинъкър, лекар от Американския колеж по медицина, споделя няколко начина, по които медицинските професионалисти избягват настинки и грип:

Той все пак препоръчва да вземете противогрипна ваксина, въпреки че е само 23% ефективна тази година – може да сте един от хората, на когото тя ще помогне.

Повече свеж въздух винаги е полезен- вземете си отпуска и направете кратка екскурзия в планината или пък просто се разходете в парка!

„Ако денят е слънчев, можете да получите повече витамин D. “ каза д-р Уинъкър. „Хората, които са с ниско съдържание на витамин D получават повече респираторни инфекции. “

Винаги трябва да миете ръцете си – може да е твърде старомодно, но винаги работи. Експертите от CDC казват, че миенето на ръце е един от най-ефективните начини за предотвратяване на разпространението на болестта: „Чистите ръце могат да спрат микроби от разпространение от един човек на друг и после през една цяла общност.“

Задържайте дъха си – изследователи от Масачузетския технологичен институт обясняват, че насилствени респираторни събития като кашлица и кихане играят ключова роля в прехвърлянето на респираторните заболявания. Ако някой кихне или кашля близо до вас, обърнете главата си далеч и задръжте дъха си за 10 до 15 секунди!

Пазете носа на топло – Акико Ивасаки, съавтор на изследване, което установява, че обхващането на носа ви с шал може да ви помогне да оздравеете или да не се разболявате, защото така микробите по-трудно ще навлизат в тялото ви.

Избягвайте прекомерната употреба на алкохол – алкохолът може да раздразни имунната ви система. Имайте предвид това следващия път преди да пиете!

„Избягвайте изморителни упражнения – интензивните упражнения подлагат под напрежение имунната ви система за следващите 72 часa!

Сънят е здраве- дори два-три дни на недоспиване вече ни превръщат в лесна жертва на вирусите, затова не бива да го допускаме. Логиката е, че когато организмът трябва да работи в екстремни условия – преумората е такъв фактор, имунната система не работи с пълен капацитет.

Гаргари – дори само с вода. Гаргари с хладка солена вода са традиционни за народната медицина от миналия век, но използването на метода получи тласък през последните години, след като се появиха и научни аргументи „за“.

Японско проучване намери доказателства за лечебните ефекти на гаргарата, дори да се прави само с вода. Така гърлото се поддържа хидратирано, което намалява риска през сухата лигавица да проникват невидими болестотворни агресори.

Последно и може би най-важното – останете вкъщи, ако сте болни! Изследователите открили, че хората, които са останали в домовете си в Мексико по време на епидемията от грип през 2009 са се предпазили по този начин и са предотвратили усложненията, до които може да се достигне.

При спазването на тези препоръки, вие ще намалите риска от настинка или грип. Но може би най-важното е да не контактувате с хора, които са болни и могат да ви заразят.

Как да избегнем настинка или грип ?
4.3 (85.95%) 37 глас[а]

Калина
Написана от Калина февруари 13, 2015 06:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи