Как да постигнем желаното, без да полагаме нечовешки усилия

Мария
Написана от Мария март 25, 2016 00:37

Как да постигнем желаното, без да полагаме нечовешки усилия

Акценти:

  • Резултати - невероятни
  • Средна скорост - увеличаване
  • Здравословна храна - навици

Свързани:

За да успяваме да постигаме поставените цели, не е нужно да полагаме невероятни усилия и да работим от ранни зори до здрач. Достатъчно е да проследяваме каква е средната ни скорост. Какво обаче е това и как може да ни помогне?

Ще дадем пример с писателя Натан Бари, който написал 3 книги за 9 месеца. Как е съумял да направи това? Планът му е бил много елементарен. Пишел по 1000 думи дневно, това са 2-3 страници текст и правел това 253 дни подред.

А сега сравнете тази стратегия и класическият образ на писателя, който се затваря зад четири стени за няколко седмици и пише като полудял, за да завърши по-бързо книгата.

Маниакът зад четири стени се носи с максимална скорост – може би 20, или дори 30 страници дневно. Няколко седмици с този разрушителен темп, и най-накрая или книгата няма да е това, което се очаква или пък авторът ще откачи.

Максималната скорост на Натан никога не достига скоростта на полуделия писател. Въпреки това в рамките на година или две неговата средна скорост била много по-висока.

Тази стратегия излиза далеч извън пределите на писателството. Например, всеки може да почувства прилив на вдъхновение, да отиде на фитнес и да направи една наистина хубава, но прекалено тежка тренировка, която ще остане една единствена. Това е максимална скорост.

А какво ще стане, ако изчислите каква е била средната ви скорост през всичките дни на миналия месец? Колко дни сте посветили на тренировки? А как изглеждат нещата 3 месеца назад. Или година? Каква е била средната ви скорост?

Можете да разберете, че сте пропускали занятия, когато за седмица сте били в болнични, няколко пъти след тежък работен ден и още 2 седмици, когато сте били на пътешествие.

Внезапно можете да осъзнаете, че максималната ви скорост е много висока тук и сега, но е много по-ниска, отколкото сте предполагали.

Този принцип важи и за работните ви навици, и за хранителните такива, за тези в отношенията, и за другите, практически всички останали, сфери на вашия живот.

Тайната на средната скорост

Със средна скорост не се изисква твърде много време за постигане на невероятни резултати.

Често губим време и енергия, мислейки си, че е необходимо да полагаме епични усилия, за да постигаме желаното. Убеждаваме себе си, че трябва да бъдем по-активни, за да получим желаното. Вярваме, че трябва да работим повече от останалите.

Но когато погледнем хората, които всъщност постигат успех, виждаме нещо друго. Натап пишел по 1000 думи дневно. И след 9 месеца 3 книги били завършени.

В никакъв случай не е работел повече от останалите. За да напишеш 2-3 страници дневно, няма нищо свръхестествено. Натан просто бил по-последователен, отколкото другите и в резултат неговата средна скорост била много по-висока от на останалите хора.

Възниква съвсем резонният въпрос – а как да увеличим своята средна скорост?

Постепенно променяйки обичайното си поведение и преминавайки на ново ниво, ще можете да увеличите и своята средна скорост.

И ето няколко примера.

• Ако се храните със здравословна храна 3 пъти седмично, можете да увеличите средната си скорост и поне веднъж дневно започнете да ядете по нещо полезно;
• Тренирате 2 пъти месечно, тогава ще увеличите средната си скорост, ако започнете по веднъж седмично.

Как да постигнем желаното, без да полагаме нечовешки усилия
4.4 (88.51%) 47 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 25, 2016 00:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи