Как да разберете, че мъжът ви никога няма да „порасне“

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2016 21:40

Как да разберете, че мъжът ви никога няма да „порасне“

Акценти:

  • Училищни интереси - поведение
  • Сериозни теми - избягване
  • Разговори - брак и деца

Свързани:

Весел, обаятелен, точен като швейцарски часовник, този мъж ви е покорил пръв поглед. Макар че отдавна е достигнал зряла възраст, съвсем не прилича на своите сериозни връстници.

В него има нещо трогателно и момчешко. Живеете с него няколко месеца, добре ви е двамата, но някои негови постъпки леко ви смущават. Психологът Джил Вебер разказва как да разберете, че вашият възлюбен е самият Питър Пан, с който не можете да създадете семейство.

1. Постоянно се налага да го спасявате

Непрекъснато разпилява вещи и е с широки пръсти – налага ви се да му събирате чорапите из целия дом и да му плащате дълговете.

Когато възникнат проблеми с неговите колеги или приятели, което се случва постоянно, като Чип и Дейл, му се притичвате на помощ.

Ако вашият човек така и не е пораснал, той се научава умело да прехвърля своите задължения върху най-близките.
Това може и да става дискретно, но все пак трябва да се замислите, защо изведнъж сте станала бавачка на вашия мъж.

2. Разговорите за брак и деца предизвиква паника у него

След известно време напълно закономерно започвате да си правите планове за бъдещето. Но когато му ги споделяте, забелязвате, че вашият избраник започва да нервничи и да се опитва да смени темата.

Следващият път решавате да намалите патоса и просто се шегувате на тема смяна на детски памперси. „Когато ни се родят деца, аз ще ти поръчам това“, – заявявате вие.

Но вашият любим не споделя вашето чувство за хумор, нещо повече – спешно изпитва необходимост да се поразходи с приятели.

Ако след няколко месеца така и не постигнете прогрес в разговорите, поне за някакво съвместно бъдеще, най-вероятно сте попаднали на инфантил.

Неговото поведение е нерационално – в края на краищата, сам по себе си разговорът не означава, че ще сте ожените за него след няколко минути, нищо не ви задължава или обвързва.

Имате право да обсъждате перспективите на вашите отношения, за да си създадете собствена версия що се отнася до това какво бъдеще имате. Но инфантилните мъже не ги привлича това, а ги плаши.

3. Постоянно му се дразните

Осъзнавате, че непрекъснато му правите забележки, но просто не можете да се спрете. Чувствате, че ако не му напомняте за неговите задължения, той няма да направи нищо.

Вашият спътник ще ви подведе и ще ви разочарова, на неговите думи не може да се вярва. И както при родителите на тийнейджъри, вашите оплаквания са неефективни и стават повод за обвинения.

4. Избягва сериозните теми

Когато не се дразните и се опитвате да обсъдите с него спокойно с най-неотложното, тогава му изниква нещо спешно, сменя темата или се заглежда в телефона.

Мъжът-момче за нищо на света не иска да попада в ситуация, при която си изяснявате отношенията с него, и той ще направи всичко възможно, за да не случва това.

Дори може рязко да му се влоши настроението или силно да го заболи глава. И накрая, това, което ви вълнува отива на заден план.

5. Демонстрира училищни интереси и модели на поведение

Срещайки се с приятели, той се държи като тийнейджър. Не знае как да пие, не е против пушенето на трева, обожава шегичките, които удрят под кръста.

Как да разберете, че мъжът ви никога няма да „порасне“
4.6 (91.32%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2016 21:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи