Как да се бръснете правилно под пояса – 7 важни съвета за мъже

Мария
Написана от Мария септември 19, 2015 17:55

Как да се бръснете правилно под пояса – 7 важни съвета за мъже

Акценти:

  • Интимна прическа - правила
  • Промиване при порязване
  • Бръснене - овлажняване

Свързани:

По данни на списание Urology през последните 8 години броят на хората обърнали се към спешна помощ, поради травми, нанесени по време на бръснене на половите органи, е нараснал с 5 пъти. Едно единствено порязване и на човек сякаш светът се стоварва отгоре от болка. Как обаче да се бръснете правилно?

1. Използвайте инструментите само по предназначение

Ако подстригвате космите над и по половите органи използвайте отделна ножичка. Това означава, че тази ножица, с която подстригвате косата си, както и тази, с която отваряте кутията с млякото, няма работа под кръста.

В срамната област живеят определени бактерии и гъбички, които няма нужда да се разпространяват и по други части на тялото, коментират дерматолози. Преди началото на процедурата е добре ножицата да се натрие със спирт и добре да се измият ножицата и интимната зона. Така вероятността от „хващане“ на някаква инфекция намалява.

2. Подгответе за обезкосмяването

Резултатите от проведеното през изминалата година в САЩ изследване показват, че около половината жена предпочитат пълно или частично отсъствие на окосмяване в интимната област у партньора.

Ако желаете да се избавите от „растителността“, то е необходимо като за начално да се подготвите. Не е желателно веднага да се започва с премахване на окосмяването, тъй като така може да се предизвика дразнене на кожата и сърбеж.

Дългите и упорити косъмчета, които задръстват бръснача могат да станат причина за болезнени порязвания. Ако „растителността“ ви е гъста, то тогава скъсете космите, преди да се захванете с бръсненето.

3. Вземете си горещ душ

Бръсненето на сухи косми в интимната област е лоша идея. Най-добре е това да се направи след горещ душ. Топлата вода омекотява кожата, отмива мръсотията и секретите на мастните жлези. Водата също омекотяване обработваната повърхност, предотвратявайки нараняването на кожата с бръснача.

4. Бръснете се в правилната посока

Ако желаете да постигнете идеална гладкост е необходимо да се бръснете по посока на растежа на космите, а не срещу. Погледнете накъде са насочени космите ви и ги бръснете с равномерни движения в същата посока.

Това ще способства за предотвратяване появата на враснали косми. Освен това по-малка е вероятността от раздразнение след бръснене, тъй като бръснача няма да тегли космите в необичайна за тях посока.

5. Бъдете много внимателни с тестисите

Кожата на скротума и в основата на члена е набръчкана, а това означава, че лесно може да се пореже с бръснача. В тези зони живеят много бактерии и малко порязване може да доведе до инфекции, предупреждава директора на Института за мъжкото здраве в Атлантик-Сити, САЩ, Браян Стейкснер.

6. Промийте, ако сте се порязали

Дори ако сте много внимателни, все пак е възможно да се порежете. Това е най-разпространената при бръснене на половите органи. Не изпадайте в паника. Най-важното е мястото да се промие с топла вода и сапун и след това да се намаже със спирт.

Ако прорезът не е дълбок, просто притиснете към него парче тоалетна хартия, за да се спре кръвотечението. Задръжте 10-15 минути. Но при дълбоки порязвания може да се наложи да се правят шевове.

7. Завършете процедурата с овлажняване

Раздразнението и сърбежа са нещо обичайно след бръснене. Предотвратяването на неприятните усещания се постига чрез овлажняващ лосион за след бръснене.

Как да се бръснете правилно под пояса – 7 важни съвета за мъже
4.5 (89.29%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 19, 2015 17:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи