Как да започнете нов живот или как да се върнете към секса след дълга пауза

Мария
Написана от Мария юли 20, 2015 03:21

Как да започнете нов живот или как да се върнете към секса след дълга пауза

Акценти:

  • Липса на секс - завръщане
  • Проблеми при рестарт - сексуален живот
  • Подобряване на качество - собствен живот

Свързани:

Какво се случва с либидото по време на дълга липса на секс? Ако с организма всичко е наред, а партньор няма, възможно ли е сексуалното желание да притихне, да престане да се усеща или това е някаква даденост, която от нищо не зависи?

Това е известен феномен в сексологията. Тоест в условията на абстиненция или въздържание, първоначално желанието за секс се повишава, но при „прегаряне“ то започва да се понижава.

Феноменът е по-изразен при мъжете и то при младите, но и при жените също се наблюдават аналогични реакции. Времето на прехода зависи от сексуалната конституция, която може да се определи от лекар-сексолог.

Необходимо е да се има предвид, че сексуалността се осигурява не само от хормонални механизми. Огромно е значението и на нервната система, и на психиката на човека.

И при продължителни паузи сексуалната функция е възможно да стихне почти напълно. Също така често се наблюдава и нетренираност, тоест организмът до известна степен забравя как това се прави.

Възможно ли е по чисто медицински причини на човек да не му се прави секс, като тук изключваме тежките операции и възстановяването след тях? Може ли това да е някаква полова патология?

Причините за огромно количество. Те са психически като например депресия, тревожни разстройства, фобии, психически травми, последствие от репресивно сексуално възпитание.

Соматични – хормонални нарушения, гинекологични заболявания. Обобщавайки може да се каже, че всяко заболяване, особено съпроводено с болков синдром, може да доведе до понижаване на либидото.

Природата не допуска до репродукция индивиди, намиращи се в лоша физическа или психическа форма, тъй като те не са в състояние да погрижат за роденото от тях поколение.

Природата избира най-добрите чрез механизмите на дезактуализация. В този естествен ограничителен механизъм вземат участие както процеси в централната нервна система, така и хормоналните механизми.

И това е еволюционно оправдано. Затова може да се каже, че и кариесът чрез зъбобола също е възможно да понижава апетитът за секс.
Кога може да говорим, че паузата се проточила прекалено дълго и трябва съзнателно да излезем от нея и да не очакваме това да се случи от само себе си?

От момента, в който започнете да забелязвате, че жените около вас живеят, така както вие. Че те са по-щастливи. Възможно е усмивката на техните лица да се появява по-често.

Затова е важно да имате широк от познати, за да не се загубите в своята самота.

След като осъзнаете това, е необходимо да вземете конкретни мерки. Но все пак и не означава, че е необходимо да се нахвърляте на всеки срещнат или на първия такъв. Просто трябва да се заемете с подобряване на качеството на собствения ви живот.

За да извървите по-леко този път, ще помогнат лекарят-сексолог и психотерапевтът. За начало е необходимо да възродите готовността си за отношения, включително и за интимни.

С какво е възможно да бъде съпроводено връщането? С какви проблеми? Възможно ли е по някое време да започне да се наблюдава отсъствие на желание или удовлетворение и пр.? И за какъв период от време? И какво да предприемем?

Няма нужда се насилвате и да бързате. Важно е да правите всичко с вкус, това се отнася най-вече до избор на партньор.

Как да започнете нов живот или как да се върнете към секса след дълга пауза
4.4 (88.52%) 54 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 20, 2015 03:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи