Как пълната липса секс буквално съсипва психиката

Мария
Написана от Мария април 15, 2016 02:34

Как пълната липса секс буквално съсипва психиката

Акценти:

  • Секс - оргазъм
  • Емоционална близост - привързаност
  • Очаквания - повишени

Свързани:

Въздържанието от секс не е кой знае колко вредно за организма. Но често причина последствие от това стават проблеми в отношенията и негативните предразсъдъци. Тогава сексуалният глад може да се превърне в депресия и недоволство от себе си.

Сексът – това не е само черешката на тортата. Повечето от нас не се съгласяват доброволно да се откажат от него. Сексът прави нашият живот по-приятен и здрав – по много причини.

Но може ли да се каже, че въздържанието от секс, поради каквато и да е причина е нездраво?

Не съвсем, смятат експертите. Или поне физиологично. Добра новина е, че няма да умрете от въздържание – и по-скоро това няма да има негативни последствия като рак или сърдечно-съдови заболявания. За разлика от храната, сексът не е толкова необходима част от нашия живот.

Дългото въздържание обаче не е добре за психиката – когато искате секс, но не можете или не решавате да го правите. Тежестта на потиснатото желание заедно със сексуалното напрежение може да създаде порочен кръг.

Изследванията на тема – на каква възраст хората почват да правят секс, показват, че тези, които са се лишили късно от девственост – след 20-тата и дори след 30-тата година са доста тревожни.

Нашата култура придава голямо значение на способността за привличане на партньори. Ако не намирате потвърждения на това колко сте желани и привлекателни, това може да се отрази на сексуалния ви живот, това може да се отрази на сексуалната ви самооценка.

За мъжете е особено важно – колкото повече се въздържат от секс, толкова повече нараства тяхната неувереност и стеснителност.

Към неблагоприятните последствия на дългото въздържание се отнасят сексуалната удовлетвореност и пропадане на желанието.

Ако се въздържате от секс, поради нерешени проблеми в отношенията, вашата близост с партньора може да изчезне, а вашите чувства да се лишат от интимност и нежност.

Въздържанието може да повлияе на това как човек може реагира на сексуалните стимули. Мозъкът е най-мощният сексуален орган, именно той храни всички наши усещания – както позитивни, така и негативни, твърдят психолози.

Предубежденията в обществото и семейството, които карат мъжете и жените да потискат сексуалните си желания, могат негативно да се отразят на развитието на сексуалната идентичност, да създадат у човек продължително отвращение от секса.

В края на краищата, всичко зависи от това какво е послужило за причина на вашето решение да се въздържате от секс. Доброволният отказ от секс помага за кратко време на жените по-добре да опознаят своите тела.

Това е особено важно за жените, които никога не са изпитвали оргазъм по време на интимна близост с мъж. Когато тези жени се научат да си доставят сами удоволствие с помощта на мастурбация, без притискане и повишени очаквания те започват по-добре да разбират своите собствени желания и усещания.

Сексът в двойката не е важно само сам по себе си. Той създава чувство за емоционална близост и привързаност. Поради тази причина, ако сте охладнели към секса, е добре да се опитате да си отговорите на въпроса защо се е случило така.

Добра идея е да обсъдите това с партньора, и ако е необходимо да се посъветвате със специалист.
Макар че повечето мъже се отнасят със скептицизъм към подобни консултации.

Как пълната липса секс буквално съсипва психиката
4.6 (91.61%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 15, 2016 02:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи