Как жените да се предпазят от проблеми с пикочния мехур

Калина
Написана от Калина февруари 22, 2015 20:38

Как жените да се предпазят от проблеми с пикочния мехур

Акценти:

  • Защо жените страдат често то свръх активен пикочен мехур?
  • Какво предприема науката срещу проблеми като свръх активен пикочен мехур?
  • Кои бактерии в пикочния мехур при жените са вредни?

Свързани:

Проблемите с простата и пикочния мехур са едни от най-неприятните, които животът ни поднася с напредването на възрастта.

Нови проучвания, които в момента се провеждат, са на път да хвърлят светлина върху много неща, за които преди нямаше ясен отговор.

Повечето хора си мислят, че урината е 100% антибактериална и в нея не живее нищо вредно.

Но най-новите проучвания имат какво да кажат срещу тази теория.

В тях става въпрос специално за пикочния мехур при жените и за различните болести, от които може да се предпази една жена само ако следи урината си.

Според учените в пикочния мехур на жените живеят бактерии, а някои от тях организмът идентифицира като вредни агенти.

Ето тук идва и опасенията на науката. Един от най-често срещаните проблеми при жените, що се отнася до болести на пикочния мехур е именно „свръх активен пикочен мехур”.

Около 15% от жените по света страдат от свръх активен пикочен мехур, заболяване при което индивидът има постоянна и неконтролируема нужда от уриниране.

В момента учените правят различни проучвания, в които участват както жени, заболели от свръх активен пикочен мехур, така и такива, които са в отлично здраве.

С помощта на катетър се взима проба урина от всяка жена, която участва в проучването, с цел да се събере по-голяма база данни, с която по-късно да се работи.

Учените разглеждат много внимателно състава на женската урина и конкретизират кои бактерии са добри за здравето на една жена и кои от тях могат да бъдат болестопричинители.

По този начин ще може да се разбере каква е причината за това заболяване, а и освен това ще бъде създадена по-голяма база данни за сравнение и ще се събере повече информация, която учените да използват при по-нататъшното развитие на проучването.

„Всичко е все още е начална фаза, но правим всички възможно, за да изследваме женската урина на 100%, така че те да са много по-предпазени от повечето заобикалящи ги болести” – споделят учени.

В момента, изводите до които учените са достигнали са, че при преглед на урината на жена със заболявания на пикочния мехур, се наблюдава промяна в бактериалния състав на самата урина.

Учените не са категорични по този въпрос, защото някои казват, че това е вредно и не трябва да става така, но според други, макар и заразена, в тази урина има полезни бактерии, които биха били полезни за организма.

Целта на учените е да разберат точната причина за всички тези пикочни заболявания и да успеят да създадат превенция за тях и разбира се някакъв вид лечение.

Постоянните сравнявания между различни видове урина, дадена от различни индивиди, ще успее да покаже кои бактерии са полезни за тялото на една жена и срещу кои бактерии ще се наложи да се създаде оръжие, което да ги унищожава.

Макар и в началото, изследователите мислят, че скоро ще успеят да намерят проблема и да се справят с него и уверяват, че в близките години, няма да има жена, която постоянно да се притеснява от такъв вид проблеми, защото лечение вече ще има!

Как жените да се предпазят от проблеми с пикочния мехур
4.6 (91.64%) 67 глас[а]

Калина
Написана от Калина февруари 22, 2015 20:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи