Какви са предимствата на ходенето на високи токчета

Мария
Написана от Мария септември 17, 2015 09:59

Какви са предимствата на ходенето на високи токчета

Акценти:

  • Високи токчета - предимства
  • Добър външен вид - ценно преимущество
  • Нова модна тенденция - неочаквана

Свързани:

Често чуваме за негативното влияние, което оказва ходенето на високи токчета върху женското здравословно състояние.

Всеки знае за неблагоприятния му ефект върху стъпалата, натрупалата се умора в краката, мускулната треска, която възниква впоследствие при по-големи разстояния, онази неприятна болка в областта под пръстите след двучасовия престой на опашката в някоя агенция.

Широко разпространено следствие е и появата на разширени вени, които не само не са приятна гледка за окото, но и са източник на огромна болка и трябва да се третират много внимателно и с грижа.

Също така ходенето на високи токчета често представлява трудност за много представителки на нежната половинка на населението – да запазиш баланс между паветата в някоя от порутените улички в квартала изисква истинско умение и безспорно натрупан опит.

А такъв опит се добива чрез практика – и много смешни залитания, а понякога и падания. Но е закон за всяка уважаваща себе си жена да може да ходи на високи токчета, независимо дали й харесва или дали ще го прави. Дори те да не са част от ежедневието й, тя трябва да знае как.

В края на краищата се оказва, че жените не можем да избегнем болезнените обувки, дори и рядко, затова нека разгледаме какви ползи всъщност можем да извлечем от тези определени ситуации и да се съсредоточим над тях.

На първо място – повишава височината. Повечето жени, които са загрижени за теглото си биха оценили този факт. Високите токчета ни правят с няколко сантиметра по-високи от нормалното.

Така правят краката ни да изглеждат по-дълги и елегантни, а следователно и по-слаби. Тези неща придават усещане у жената за атрактивност и привлекателност, на което тя се наслаждава изключително много. Освен това правилните високи токчета могат да придадат изтънчен и изискан вид и на най-обикновеното облекло.

Високите токчета привличат вниманието. Те не остават незабелязани нито от силния, нито от по-нежния пол и предизвикват всякакви емоции у тях – от завист до чисто физическо привличане.

А да си признаем – жените обичаме да привличаме всякакво внимание върху нас, дори и по по-екстравагантни понякога начини. Научно доказано е, че носенето на този вид обувки повишава самочувствието и самоувереността – качества, които всеки трябва да има и развива.

Акцентирането върху долната част на тялото – и по-специфично краката – една от най-женствените области в човешкото тяло може да бъде изключително секси, ако е постигнато по правилния начин. Високите обувки са от голяма помощ тук.

Те са невероятен придатък към облеклото и гарантират внимание. В зависимост от вида обувка се постига различен ефект.

Видовете токчета варират доста – тънък висок ток, – най-често, носен от жени, предпочитащи да наблегнат на елегантния и по-официален вид – дебел ток, – характерен за по-екстравагантните от нас, често добре съчетан с по-разчупена къса пола – платформа, – подходяща за по-дълги разстояния и по-чувствителни крака, използвана в ежедневието, за едновременно по-спортен, но и по-елегантен вид и т.н.

Нови видове се измислят и правят непрекъснато и всяка година биваме изненадани със съвсем неочаквана нова модна тенденция. Всеки вид високи обувки си има своите предимства и недостатъци, но докато наблягаме на недостатъците, не винаги успяваме да видим предимствата.

А добрият външен вид е голямо и ценено предимство. Както и уменията да не се нараним, в случай на падане, ако ни се наложи да бързаме за някаква среща например.

Какви са предимствата на ходенето на високи токчета
4.4 (88.18%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 17, 2015 09:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи