Какви са целебните свойства на целувките с език

Мария
Написана от Мария юни 29, 2015 20:25

Какви са целебните свойства на целувките с език

Акценти:

  • Целувки - честота на вдишванията
  • Хормони на стреса - понижаване
  • Целувки - антиалергени

Свързани:

Целувката е деликатно и същевременно толкова значимо докосване на устните, проявление на взаимна страст и привличане. Но кой ли от нас е изпитвал това необяснимо чувство?

Почти всеки свързва първата си невинна целувка с детството, детската градина или с харесало му момченце или момиченце. С възрастта се променя не само отношението към целувката, но и самият процес на целуване.

Може би много хора са забелязали,че след това елементарно действие се подобрява не само тяхното настроение, но и общото им здравословно състояние. От множеството проведени изследвания в тази насока стана възможно научното обосноваване на целебните свойства на целувките.

Целувката е един от начините за изразяване на собствените емоции. Българският тълкувателен речник дава следната трактовка на тази дума – целувката – това е докосване с устните на някого или на нещо, като проявление на поздрав, обич, ласки, уважение.

Съществува дори специална дисциплина – филематология, която изучава физиологичните и психологическите особености на човешката целувка.

Целебните лечебни свойства на целувките с език

В настоящата статия ще стане въпрос не за „детските“ целувки и не за тези, които се случват на бегом „по бузата“. Възможно е и за тях в известна степен да са характерни лечебни свойства, но най-еротичните и за такива, притежаващи целебни свойства, се смятат истинските „френски целувки“ със съприкосновение на езици.

Според специалистите такива целувки влияят на човешкия организъм и в частност на отделните неговите системи. В тялото се активират невропептиди, стимулират имунитета, регулират обмяната на веществата и нормализират съня.

Зъби и уста

Следва да се отбележи благоприятното влияние на целувките върху зъбите и върху цялата уста. Това се дължи на факта, че по време на това действие или в неговото очакване се образуват много по-големи количества слюнка, отколкото обикновено.

Това способства за отстраняването на зъбната плака, а освен това се явява и „профилактика срещу кариес“. В слюнката се съдържа фосфор и калций, които благотворно влияят на състоянието на зъбния емайл.

Специалистите отбелязват, че хората, които предпочитат страстните целувки, по-рядко страдат от пародонтоза, тъй като по време на целувка челюстите се раздвижват и венците се масажират.

Лице

Целувките са добра гимнастика за лицето, което на свой ред способства за подобряване на циркулацията на кръвта, заглаждат се бръчките и младостта на кожата се удължава.

Не всеки скъп крем може да се „похвали“ с такова действие. А всичко това се дължи на факта, че в процеса на целуване са задействани около 40 лицеви мускула.

Сърце

Освен това по време на целувки се увеличава честотата на вдишванията – вместо обичайните 20, целуващият се прави около 60 вдишвания, а пулсът му се ускорява до 120 удара в минута.

Увеличава се количеството на кислорода, който постъпва в кръвта, което се отразява благоприятно и на функцията на сърцето. Ако процесът ви харесва и и обичате да се целувате дълго, то можете да понижите риска от развитието на опасното живота състояние – инфаркт на миокарда.

При продължителни целувки се понижава освобождаването на хормони на стреса – кортизол и нивата на хормоните на стреса – кортизол. Целувките предотвратяват развитието на вегетосъдова дистония и нарушения, свързани с циркулацията на кръвта в организма на човека.

Алергични реакции

Специалисти от Япония стигнали до заключението, че целувките са отлични антиалергени, като в експеримента взели участие мъже и жени, страдащи от сенна хрема.

Какви са целебните свойства на целувките с език
4.5 (90.31%) 64 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 29, 2015 20:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи