Ако използвате английска сол за отслабване?

Английската сол се приема с цел избавяне от излишните килограми вътрешно. Достатъчно е да отидете до аптеката и да кажете на фармацевта, че ви е необходим магнезиев сулфат на прах за вътрешен прием.

Но не следва да казвате, че ви е нужна Английска сол, тъй като не всеки фармацевт ще може да ви разбере. Средната стойност на препарата е под 1 лева за 30 грама – около 80-90 стотинки.

Как да приемате английската сол с цел отслабване?

Истината е, че магнезиевият сулфат не способства за намаляването на мастната тъкан на вашето тяло, независимо от начина на прием на препарата.

Много сайтове и списания се придържат към различна гледна точка относно въздействието на английската сол за намаляване на телесното тегло и предлагат в своите публикации следната примерна схема за отслабване с помощта на магнезиевия сулфат:

• Разтваряте пакет английска сол в чаша вода;
• Изпивате получилият се разтвор;
• Тази процедура е необходимо да се провежда сутрин и на гладно;
• За постигане на видим ефект процедурата следва да се повтори няколко дни подред;
• След приема на английска сол не излизайте от дома, тъй като тоалетната постоянно трябва да ви бъде наблизо;

Магнезиевият сулфат оказва на организма силно слабително действие. Затова е препоръчително да го приемате през почивните дни, когато можете да си позволите да разполагате с тоалетна наблизо.

Процесът на отслабването протича за сметка на обезводняване на организма и опустошаване на стомашно-чревния тракт. За 2-3 дни прием на препарата можете да свалите до 2-3 килограма от телесното си тегло.

Но загубата на телесната маса при прием на магнезиев сулфат не е свързана с разграждането на мазнините във вашия организъм. Свалянето на килограмите е за сметка на отстраняването на водата от организма и очистването на червата.

Дори е възможно да ви се стори, че коремът ви се е прибрал и е станал плосък, но това е само и единствено вследствие на изпразването на чревното съдържимо.

Въз основа на посоченото по-горе, може да се стигне до извода, че използването на този вид сол не е най-добрият начин за отслабване.

Приемът на магнезиев сулфат е с временен ефект, поради което в рамките на няколко дни организмът си възстановява недоимъка на течности, а когато се нахраните добре и червата също се изпълват с хранително съдържимо, което ви връща към изходното положение що се отнася до телесната маса.

За да отслабнете и това да бъде дълготрайно, е необходимо да се борите с мазнините, а не с напълването на червата.

Какъв е ефектът от използването на английска сол за очистване на организма?

В повечето интернет сайтове, посветени на алтернативната медицина, вие ще срещнете информация, че вътрешният прием на магнезиев сулфат спомага за очистването на организма от шлаки.

Всъщност само при отравяне със соли на тежки метали има смисъл да приемате магнезиев сулфат. Във всички останали случаи с английската сол няма да постигнете желаните резултати, тъй като магнезиевият сулфат не притежава детоксикиращо действие.

Вероятният ефект при вътрешен прием на английската сол:

• Отделянето на вода от организма в червата;
• Разреждане на чревното съдържимо и ускоряване на неговото придвижване към „изхода“;
• Слабително действие на препарата;
• Жлъчегонно действие и извеждане на солите на тежките метали от организма;