Кога зъбките започват да прорязват

Мария
Написана от Мария август 17, 2016 13:02

Кога зъбките започват да прорязват

Акценти:

  • Зъбки - прорязване
  • Наследственост - фактор
  • Хаотичен - процес

Свързани:

Когато зъбките на детето започнат да никнат, настъпва истински изпитателен период за родителите. Това явление е сложно и в много случаи протича тежко. Затова е важно да се обезпечи грижа и навреме да се отстранят неприятните симптоми.

Но за да разберете кога всичко това е започнало, е добре да се следят симптомите. По-подробно за това е написано по-долу.

Зъбите започват да прорязват спонтанно и по-всяко време. Ако вторият зъб на бебето се е появил на 2-рия месец, то малкият най-вероятно е тръгнал по стъпките на баба и дядо.

Късната поява на зъби безпокои някои родители, но в никакъв случай това не е патология. Преди да започнете да изпадате в паника, следва да попитате роднините и близките в каква възраст на тях са започнали да им никнат зъбките. Тъй като това е строго индивидуален и наследствен процес.

Зачатъци на зъби в организма започват да се формират приблизително от 3-4-ти месец от вътреутробното развитие. Затова дори и храненето на майката по време на бременността има сериозен принос за това.

Витамините, микроелементите и добрата храна могат да ускорят този процес. Но пак не трябва да се пренебрегва процесът на наследствеността, против този факт няма как да се спори. Средно зъбките пробиват в 6-тия 7-мия месец.

Прорязване на зъбки в 2-рия месец

Ако започнат да поникват в 2-рия месец, най-вероятно голяма роля в този случай е изиграла наследствеността. Обикновено обаче не се появяват толкова рано.

Естествено има и такива случаи, но са изключително редки. Първите започват да се появяват към 6-ти 7-ми месец.
Това явление се проявява стандартно.

На бебето започват да му се възпаляват венците, постоянно се опитва да ги почеше. В този период започва повече време да си играе с играчките. По-точно се опитва да сложи в устата. Венците сърбят, и то се опитва да отслаби този процес.

Ако първите зъбки са започнали да се проявяват в такава ранна възраст, следва да се прояви особена грижа и внимание. В някои случаи този процес се съпровожда със силни болки.

Необходимо е да се облекчи болката с помощта на обезболяващи препарати. И това се прави под строго лекарско наблюдение. Много лесно е да се навреди на малкия, а премахването на последствията е доста сложно. Затова ако зъбките прорежат, е добре да се консултирате с педиатър, който да ви консултира.

Прорязване на зъбките в 6-тия месец

Първите зъбки започват да поникват, когато бебето направи 6 месеца и този факт са длъжни да го знаят всички родители. Така се случва при повечето бебета.

Но има и вариации, тъй като до голяма степен процесът зависи от храненето на майката през бременността, а също и от наследствеността. Затова никненето може да започне както твърде рано, така и късно.

Зъбките започва да се появяват по двойки. За най-проблемни се смятат първите 3-4 зъбчета и последните. В тези периоди на бебето трябва да му се обръща специално внимание.

В някои случаи е необходимо дори да се използват специални обезболяващи препарати. Но това се прави единствено с разрешение на лекуващия лекар.

Кои зъбки прорязват първи?

Ако няма никакви отклонения, и всичко се развива нормално, към 2,5 години трябва да са пораснали всички млечни зъби, техният брой е 20
Зъбките поникват в определен ред по двойки, и този процес не може да е хаотичен.

Кога зъбките започват да прорязват
4.5 (89%) 40 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 17, 2016 13:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи