Когато момчето се превръща в мъж – как да се държите като родител в този период

Мария
Написана от Мария май 1, 2015 01:07

Когато момчето се превръща в мъж – как да се държите като родител в този период

Акценти:

  • Каране на велосипед - рисковано
  • Хронични травми на половите органи
  • Мъжки проблеми - предотвратяване

Свързани:

Учените са доказали, че любовта към велосипеда за едно момче е едва ли не по-вредна, отколкото прекаленото стоене пред телевизора.

Какво се случва с момчетата в преходната за тях възраст, какво в този период е нормално и какво патология? Как да им помогнете?

Процесът на превръщане на едно момче в мъж е много сложен и за него самото и за неговите родители? Към следва да се обръщат родителите в такива случаи?

Отговорът на този въпрос не е лесен. Принципно би следвало да се търси консултация с детски уролог – андролог, но предимно с това се занимават уролозите, но това изобщо не трябва да бъде така.

Един пример – при 2 от 10 подрастващи момчета се установява варикоцеле – разширение на вените на семенния канал. Много години към заболяването са се отнасяли като чисто хирургическа, за профилактика на безплодие момчетата си били оперирани.

Парадокс е фактът, че днес науката не изключва юношите да са станали безплодни, заради самата хирургична интервенция. Този „урологически тероризъм“ вече започне да намалява едва след навлизането на професията на детския уролог – андролог.

Това се дължи на факта, че едни момчета операцията по-скоро вреди, а на други може и да помогне. И да се разбере на кое момче как ще се отрази процедурата, е възможно само по анализ на спермата.

Но сега възниква друг проблем, поради обществена нетърпимост срещу педофилията, всеки лекар може да бъде обвинен в това престъпление. Семена течност едно момче да даде само, ако се мастурбира и до 18-годишна възраст това се счита за неетично абсолютно неоправдано.

А ако юношите се занимават с онанизъм не за диагностика, как към това трябва да се отнасят към това родителите?

Не трябва да се говори дали това е полезно или вредно – то просто е естествено. 94% от подрастващите мастурбират. Родителите не е задължително да знаят дали мастурбира техния син или не.

Ако те са станали случайни свидетели на това е по-добре да се направят, че нищо не се е случило или те нищо не са разбрали. Заклинанието на бабите: „Не се опитвайте да следите внуците и да ги контролирайте“.

За момчетата е типична естествената юношеска срамежливост и нарушаването на тяхното лично пространство може да доведе само до сексуални проблеми в бъдеще.

Все по-често говорят за негативното влияние на велосипеда върху потенцията…

Велосипедът е добър, но само с мярка, също се отнася и за компютъра. Ако детето стои на него по 7-8 часа на него – това е лошо, развива се венозен застой и слабост в мускулите на малкия таз.

И спортът, особено високите постижения също се отразяват неблагоприятно. Между впрочем, съществува теория, че скитите са се изродили, след като започнали да учат децата си да яздят коне от 4-годишна възраст.

Хроничните травми на половите органи са ги правели безплодни. Формата на седалката на велосипеда е също травматична, поради това е по-добре умерено да се кара колело.

Същото се отнася и за баните, момчето не трябва да се къпе с много висока температура на водата. Високата температура негативно влияе на съзряването на сперматозоидите.

А как като цяло могат да бъдат предотвратени мъжките проблеми?

Следва да се запомни следното правило – момчето всяка година от 11-тата му година, когато започва съзряването на сперматозоидите, трябва да се води на преглед при андролог, както и момичетата при гинеколог.

Когато момчето се превръща в мъж – как да се държите като родител в този период
4.4 (88.36%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 1, 2015 01:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи