Летни рецепти с домашно приготвен колбас

Калина
Написана от Калина юни 23, 2015 09:19

Летни рецепти с домашно приготвен колбас

Акценти:

  • Как да си приготвим домашни колбаси?
  • Каквия ястия можем да сготвим с домашни колбаси?
  • Кои са най-добрите рецепти за ястия с домашни колбаси?

Свързани:

loading...

Традиционните пушени колбаси се приготвят като преминават през ферментационен процес, който значително понижава рН на месото и му придава пикантност.

Процесът забавя развитието на лошите бактерии. Ако сте от хората, които обичат да приготвят храната си и не се притеснявате да готвите колбаси, изпробвайте няколко рецепти за вкусни месни деликатеси.

Лятна наденица с еленско месо и сирене „Чедър“

Добавете към месото една чаша студена вода с добавени подправки като горчица, чесън и черен пипер. Добавете сирене „Чедър“, сос „Халапеньо“ и мляно еленско месо. Разточете във форма на кренвирши, покрийте с фолио и ги оставете да престоят в хладилника един ден. На следващия ден ги изпечете в продължение на два часа, при нагрята на 300 градуса фурна.

Лятна рецепта за наденица

Размесете каймата от наденицата с малко вода, добавете чесън и горчица. Най-добре е да я размесите с ръце, като добавите и подправките. След това разточете месото и го опаковайте в алуминиево фолио, като го оставите в хладилник за един ден. На следващия ден махнете фолиото и изпечете каймата в продължение на час.

Лятна рецепта за наденица с говеждо месо

Размесете говеждото месо с лют червен пипер, чесън, захар, горчица, черен пипер, обикновен или бял пипер. Оставете сместа за един ден в хладилника. Разточете, като направите малки наденички, след това ги опечете при 150 градуса в продължение на 4 часа.

Рецепта за наденица, подходяща за излет

Разделете наденицата от свинско месо, добавете говеждо месо, чесън, черен пипер, градински чай и лук. Сместа трябва да премине през термична обработка. След като размесите добре, може да направите наденици от месото. Пече се в продължение на 6 часа при 160 градуса, като предварително се опакова във фолио.

Турска лятна наденица

Смесете консервиращата смес с чесън, сол, синапено семе, малко захар и черен пипер. Разточете сместа, като оформите малки наденички и изпечете в продължение на 2 часа при 275 градуса.

Еленово месо и говежда наденица

Комбинирайте еленското месо с говеждото и добавете вода. Разбъркайте добре и постепенно добавете черен пипер, синапено семе, смлян синап, лук и чесън на прах. Уверете се, че сте размесили сместа добре, за да премине нормална термична обработка. Оставете колбасите да престоят една вечер в хладилника, а на следващия ден ги изпечете на 200 градуса в продължение на 7 часа.

Дижонска наденица с мед

Използвайте остър нож, за да направи 12 дълбоки, странични разреза в наденицата. Подгответе сместа, като размесите в купа дижонска горчица, захар и мед. Добавете по лъжица от сместа в разфасовките месо и опечете на 325 градуса в продължение на 45 минути.

Колбасарски филийки

Използвайте лятна рецепта за нарязана наденица на скара или я изпържете в тиган, докато стане хрупкава. Ако печете на скара, поставете 2 парчета сирене върху наденицата, докато се разтопи. Намажете препечените хлебчета с масло или оставете питки хляб на скарата. Намажете с топено сирене колбасарските филийки и добавете любимия си сос или майонеза.

Домашно приготвените колбаси са много по-вкусни от тези, които се продават в магазините. След като веднъж сте си приготвили сами колбасите, едва ли ще поискате да си купите готови от магазина.

Калина
Написана от Калина юни 23, 2015 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи