Лунна диета – мит или реалност

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 13:01

Лунна диета – мит или реалност

Акценти:

  • Отслабване - лунна диета
  • Благоприятен ефект - здраве
  • Варианти за изпълнение

Свързани:

Лунната диета е една от най-известните и популярни диети сред хората, борещи се с излишните килограми. Тя разчита най-вече на принципа на детоксикацията и прочистването на организма.

Още отдавна учените са доказали, че промените във фазите на Луната влияят както върху самата ни планета, така и върху нас самите.

Във всеки един такъв момент електромагнитното поле на Земята се променя, което следователно оказва пряко въздействие върху хората.

Засегнато е емоционалното им състояние – често по време на пълнолуние, например, се наблюдава всеизвестното безсъние, нервност, напрежение, необясним страх, лошо настроение и т.н. При някои от нас тези неща са по-силно изразени, при други въобще не се усещат.

Изказани са известни предположения, че щом фазите на естествения спътник на Земята оказват такова влияние върху чувствителността и съзнанието на човека, то те сигурно въздействат и на физическото ни състояние.

Тези предположения впоследствие са научно доказани. Луната пряко влияе на водата, а както много от нас знаят – тялото ни е съставено от 70% вода. Поради тази причина е създадена така наречената Лунна диета – хранителен режим, чиято цел е бързо и лесно отслабване.

Какви са вариантите й?

Въпреки че съществуват хиляди варианти, що се отнася до изпълнението й, тя се разделя основно на два – основен и разширен. Те се различават главно относно продължителността на практикуване.

Докато основната й версия се спазва едва 24 часа, само когато има новолуние или пълнолуние, то разширената й може да се определи по-скоро като начин на живот – тя няма времетраене и принципът й може да бъде трансформиран просто в някои основни правила, които да се спазват в ежедневието.

Основната лунна диета е изключително тежка. Тя е предпочитана от хора, целящи бърза загуба на килограми. Въпреки че е невероятно кратка, тя може да бъде много изтощителна, трудна и дори опасна за някои.

Тя може да се определи като чист глад по определено време. Принципът й е много прост и лесен – само на течности докато трае пълнолунието или новолунието.

Забранени са газирани напитки, прясно мляко, алкохол и т.н. Позволени са единствено вода и свежо изцедени сокове от плодове и зеленчуци, смутита и кафе – абсолютно чисто, без захар, сметана и подобни екстри.

Важно е да започнете диетата половин час преди навлизането на Луната в дадената фаза и да продължите половин час след излизането й.

Проведени са множество изследвания, които показват, че в действителност загубата на килограми е по-голяма през това денонощие, когато то е съобразено с лунните позиции, отколкото ако е по което и да е друго време от месеца.

Изгубеното тегло варира от 0,5-3кг в зависимост от самия организъм на човека.

Ще премахнете най-вече част от задържаната вода в тялото си, но е важно да помните, че съществува потенциален риск от йо-йо ефект, ако се върнете към същия си нездравословен режим на хранене, който ви е довел до сегашната ситуация.

Разширената лунна диета се базира основно на няколко прости правила. В зависимост фазата, в която навлиза луната – една четвърт, половинка, новолуние и т.н. от менюто се набляга на различни храни и се изключват други.

Тя осигурява по-бавен, но и по-дълготраен и забележителен ефект от основния план. Най-добре е да се започне на пълнолуние – тогава се изпълнява краткият вариант на диетата за 24-те часа.

След като тази фаза отмине и Луната започва да намалява се набляга главно на засищащи храни, като е правило да се пият най-малко 8 чаши вода на ден, за да се запази постигнатото.

Когато настъпи новолунието е време отново за мъчителното денонощие на глад – като този път добавете чайове. Най-препоръчителни са зеленият чай, чаят от глухарче и градинският чай.

Те засилват метаболизма и подпомагат изхвърлянето на течности и детоксикацията. Следващата фаза е нарастващата луна. Това е най-трудният и предизвикателен период от цялата диета.

Тогава гладът нараства и трябва да ядете така, че да сте винаги леко гладни след като станете от масата. Ограничете до минимум сладките храни и се постарайте вечерята ви да е преди Луната да се покаже на хоризонта.

Пийте повече течности следобеда, особено между 3 и 5 часа. Всеки път преди да похапнете изпивайте една чаша вода – това ще запълни корема ви и ще притъпи чувството за глад, като ви накара да се почувствате сити по-бързо.

Лунната диета може да бъде разчупена по още много необикновени и нетипични начини и да бъде направена истински интересна според предпочитанията на човека.

Съществуват всякакви варианти за изпълнението й. Научно доказано е, че освен за отслабването, тя спомага и за доброто настроение на човека, като премахва излишното напрежение.

Важното е, че действа и може да окаже изключително благоприятен ефект не само що се отнася до отслабването, ами и върху работата на целия организъм.

Лунна диета – мит или реалност
4.5 (89.43%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 13:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи