Тестостеронът – мъжката сила

Мария
Написана от Мария септември 7, 2015 20:43

Тестостеронът – мъжката сила

Акценти:

  • Мускулна маса - тестостерон
  • Поддържане на нива - андрогени
  • Хладни бани на тестисите

Свързани:

Въпросът какво прави мъжа дееспособен в пълния смисъл на тази дума има елементарен отговор – мъжкият полов хормон тестостерон, който отговаря буквално за всички главни функции на организма на всеки представител на силния пол, включително и за изграждането на мускулите.

Образува се в тестисите и в надбъбречните жлези. От естрогена – женския полов хормон, той се отличава само по един атом на водорода. С това се обяснява факта, че тестостеронът е изключително неустойчив, затова бързо мутира, превръщайки се в хормона естроген.

Следва да се отбележи, че обратният процес никога не протича. Някои специалисти дори са успели да докажат, че тестостеронът изчезва дори в случай на промяна на метеорологичните условия.

Тоест с наличието на ключовия адроген може да се постигне успех

Навярно сега ви е трудно да повярвате в това, че тестостеронът има толкова голямо значение за организма на мъжете. Но експертите вече отдавна са доказали, че именно този хормон е най-важният елемент в организма и той всъщност е причина за разликите между мъжа и жената.

За едно денонощие тестостерон се образува в много малко количество, но то е достатъчно за поддържането и правилното функциониране на организма като цяло.

Наличието на тестостерон, на първо място оказва влияние на мъжкия външен вид – наличие на окосмяване по тялото и по лицето, мускулатурата и гласовия тембър. От тестостерона зависи сексуалното поведение, ерекцията и образуването на сперма.

Освен това този андроген оказва своето влияние върху половото съзряване на момченцата, половото влечение към женския пол. А и това, което не бива да ви учудва е, че тестостеронът отговаря за някои качества на мъжкия характер.

От неговите нива пряко зависи паметта, творческия потенциал и работоспособността. Например, качествата като целеустременост, мъжественост, увереността в собствените сили и силата на духа зависят непосредствено от нивата на тестостерона, съдържащ се в кръвта.

Без тестосторен при мъжете не функционират нормално нервната, кръвоносната и сърдечно-съдовата системи.

В случай, когато се наблюдава понижаване на нивата на хормона, настъпват някои неблагоприятни промени като депресивни състояния, липса на инициатива у мъжа, възможна потиснатост и безсилие.

С това се обяснява и факта, че мъжете, които са достигнали първите места в своята сфера на дейност, могат да се похвалят с високи нива на тестостерона.

Но още на възраст 20-25 години нивата на мъжкия хормон започват да се понижават с всяка изминала година.

Последните изследвания доказаха, че това изобщо не е така и нивата на хормона зависят от здравословното състояние на мъжа и физическата му форма и процесът на намаляване нивата на хормона са свързани с намаляването на мускулната маса в мъжкото тяло, дължащо се най-вече на недостатъчна двигателна активност в периода между 25 и 50 години.

Препоръки относно поддържане нивата на тестостерона до дълбока старост

Специалистите съветват – денонощната норма сън да е не по-малко от 8 часа. Да се води редовен полов живот колкото може по-дълго време да се прекарва на чист въздух и най-важното да се води активен начин на живот.

Някои лекари препоръчват да се правят хладни бани на тестистите. Температурата на водата трябва да бъде около 27 градуса. А също по време не е нужно да се завива долната част на тялото, а през топлото време от годината не е желателно да се седи на кожени столове.

Тестостеронът – мъжката сила
4.4 (88.21%) 39 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 7, 2015 20:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи