Топ 5 на най-силните естествени антибиотици

Мария
Написана от Мария ноември 12, 2014 22:06

Топ 5 на най-силните естествени антибиотици

Акценти:

  • Хармонизира ли чистият мед чернодробната функция?
  • Кои свойства на зелето му придават качеството на антибиотик?
  • Кое съединението в чесъна, които се смята, че унищожава коварната гъбичка кандида?

Свързани:

По-просто казано антибиотикът представлява вещество, което има свойството да ограничава инфекциозните процеси, причинени от бактерии и съответно спомага за предотвратяването на някои заболявания.

С течение на годините, обаче, поради прекомерната употреба на всички класове антибиотици най-разпространените бактерии, причиняващи инфекции са развили резистентност и са необходими много по-големи дози, за да се постигне излекуване на някои от инфекциозните заболявания.

И именно това причината за тревогата на здравните експерти от цял свят.

За щастие, обаче в природата също се срещат естествени антибиотици и въздействат на бактериите по същия начин, както и синтетичните.

По-долу са изброени 5-те най-силни природни антибиотика:

Мед

Медът е отлично противобактериално средство и е бил използван дълго време преди разработването на синтетичните антибиотици.

Много от лекарите, практикуващи холистична медицина все още използват чистият мед като естествено целебно средство при порязвания и рани, тъй като се смята, че медът инхибира растежът на някои от често срещаните бактерии, които предизвикват често инфекции около рани и порязвания.

Практикуващите китайска медицина вярват, че медът е от съществено значение за хармонизиране на функцията на черния дроб, неутрализира токсините от организма и спомага за облекчаване на болката и за лечението на стомашните язви.

Медът е естествен подсладител и може да се използва за подслаждане на храни и напитки, като същевременно осигурява и предпазва от различни бактериални инфекции.

Чесън

Една скилидка чесън е отличен антибиотик, който е използван от векове за лечение на пневмонии, болки в ушите, грип и дори на смъртоносната черна чума.

Съществуват солидни научни доказателства, че алицинът, който се съдържа в чесъна, ефективно средство за лечение на инфекции с коварния метицилин резистентен стафилокок, който не е чувствителен към повечето антибиотици.

За съединението алицин също така се смята, че спомага за унищожаването на различни вируси и гъбични инфекции, като изключително упоритата кандида.

Предполага се, че консумацията на чеснови хранителни добавки способства за предпазването на организма от широк спектър патогени и забавя прогресията на вече възникнали инфекции.

Сред другите научно доказани полезни свойства на чесъна са, че понижава кръвното налягане и спомага за укрепването на имунната система.

Но най-полезното негово свойство е, че е много подходящ за добавяне към почти всички храни и ястия. Трябва да се напомни, че чесънът е най-ефективен, както и повечето целебни растения, когато се консумира в суров вид.

Колоидно сребро

Колоидното сребро притежава силни антибактериални , противогъбични, противовирусни свойства. Именно това е причината то да бъде популярен природен лек за инфекциозни заболявания като изключително трудно лечимата инфекция с метицилин резистентен стафилокок, а също се и използва за обеззаразяване на трудно зарастващи рани.

Ехинацея

Екстракти от ехинацея се използват за лечение на рани от порязвания, отравяния на кръвта, дифтерия, целулит, сифилис и при други заболявания и инфекции с бактериален произход.

Днес повечето билкари я препоръчват при обикновената настинка и кашлица.

Но това растение притежава свойството да унищожава някои от най-трудните и вирулентни бактериални форми като стафилококите ареус, за които е известно причиняват опасни за живота инфекции.

Зеле

Зелето принадлежи към семейство Кръстоцветни, но макар че се използва повече в кулинарията, то притежава и антибиотични свойства. Съдържа противораковите серни съединения и е много добър източник на витамин Д, който е естествен антибиотик.

Топ 5 на най-силните естествени антибиотици
4.5 (90.67%) 75 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 12, 2014 22:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи