Топ 7 на най-добрите плодови сокове за разреждане на кръвта

Мария
Написана от Мария декември 21, 2014 12:20

Топ 7 на най-добрите плодови сокове за разреждане на кръвта

Акценти:

  • Каква е причината ягодовият сок да притежава антикоагулатни свойства?
  • Какви са свойствата на сока от червена боровинка?
  • Полезен ли е сокът от нар при анемия и малокръвие?

Свързани:

Такова състояние като сгъстяване на кръвта може да разрешено не само с определени храни, медикаменти и билки, но и благодарение на полезните свойства на плодовите сокове.

В тях се съдържат особен вид киселини, които пряко въздействат на състава на кръвта.

1. Малинов сок – напитката от най-вкусните и ароматни плодове в сезона на настинките и грипа дори може да замени аспирина, тъй като съдържа съединения производни на ацетилсалициловата киселина.

Това съединение освен, че притежава антипиретични свойства, тоест понижава телесната температура, разрежда и кръвта. Малиновият сок съдържа също и калций, който също препятства сгъстяването на кръвта. Ако тази напитка не е противопоказна за вас, то можете да я употребявате всеки ден можете да забравите за прекалено сгъстената кръв.

2. Ягодов сок – също влиза в списъка на антикоагулантните средства, тоест вещества, които потискат съсирването на кръвта и понижават риска от образуване на тромби. Това свойство на ягодовия сок се обуславя от наличието в него на ябълкова, салицилова, хининова, аскорбинова и фосфорна киселина. Противопоказания за употребата на тази напитка е наличието на алергия.

3. Сок от червена калина – този плод е много популярен в медицината като обезболяващо, имуномодулиращо и противооточно средство. В червената калина се съдържа огромно количество органични киселини като например оцетна, изовалерианова, олеанолова, урсолова, аскорбинова и фенол карболова киселина, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

4. Сок от червена боровинка – плодовете на този вечнозелен храст съдържат комплекс от витамини, микроелементи, органични вещества, поради което ограничават възпалителните процеси и притежават и пикочогонно действие. В сока от червена боровинка има цяла група полезни киселини, които не допускат сгъстяване на кръвта – лимонена киселина, хининова, бензоена, ябълкова, урсолова, олеанолова, оксалова, аскорбинова и янтарна.

5. Вишнев сок – съдържа всички вещества, които са необходими за разреждането на кръвта. Също е източник на важни за организма киселини като салицилова, лимонена, ябълкова, янтарна и аскорбинова. Затова сокът от вишна може да бъде поставен наравно с малиновия и ягодовия.

6. Сок от нар – изключително полезен при анемия и малокръвие, за да се разреши този проблем е достатъчно да се изпива по 1 чаша от този сок. Също така нарът понижава риска от компрометиране на кръвоносните съдове, поради недостатъчната им еластичност, спомага за подобряване на кръвообращението, в резултат на което се разрежда кръвта и се предотвратява нейното повторно сгъстяване. Ако редовното пиете сок от нар, то ще прочистите организма си от токсини и от остатъчните продукти от обмяната на веществата.

7. Гроздов сок – към полезните му свойства трябва да добави и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Редовната употреба на този сок спомага за понижаване на концентрацията на общия холестерол в организма и отслабва действието на свободните радикали.

Този негов ефект, според учените се дължи на наличието в състава на гроздовия сок на ябълкова и винена и на други органични киселини. Също така гроздето е въглехидратна храна, а освен това е много добър източник на калий, калций, фосфор и магнезий.

Топ 7 на най-добрите плодови сокове за разреждане на кръвта
4.5 (90.45%) 44 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 21, 2014 12:20
Напиши коментар

1 Коментар

  1. boicho май 31, 08:21

    благодаря за добрата статия ,може да бъде полезна за много хора

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи