За подмладяване – биоревитализация

Мария
Написана от Мария септември 23, 2015 19:29

За подмладяване – биоревитализация

Акценти:

  • Процес и ефект
  • Биоревитализация - същност
  • Козметични процедури - видове

Свързани:

Какво е това биоревитализация?

Това е инжекционна процедура, осигуряваща незабавно възстановяване на водния баланс на кожата.

Основен компонент на всички препарати е хиалуронова киселина, естествено овлажняващо средство, което присъства в организма на човека и може да се понижава под въздействието на слънчевите лъчи или с напредването на възрастта.

Неприятни последствия от този процес са сухата, напуканата кожа и бръчките.

Всъщност ревитализацията е единственият способ за осигуряване на хилауронова киселина в необходимите слоеве на епидермиса. За да проникне на необходимата дълбочина, а именно в базалния слой на кожата е необходимо нейната молекула да бъде разкъсана на по-малки части.

Това се дължи на факта, че молекулата на хилауроновата киселина по размер е по-голяма, отколкото пространството между клетките, а това означава, че не е възможно да проникне там, където е необходима, ако говорим за овлажняващите кремове.

Това е и причината повечето от тях да обезпечават макар и добър, но само и временен ефект.

С помощта на игла става възможно доставянето на хилауронова киселина в базалния слой на кожата и да я въведат там в необходимото количество.

Показания

Биоревитализацията, може би, е най-безобидната процедура за подмладяване, но лекарите по естетична медицина съветват момичетата до 25-годишна възраст да не се подлагат на нея, поради липса на необходимост.

Младата кожа има достатъчно силни собствени способности за задържане на влага. Към 28-та година процедурата помага за избавянето от недълбоките бръчки и от обезводняването, а на 55 – от набръчкването и увисването на кожата.

Препарати

Едни от тях са предназначени за подобряване на общото състояние на кожата, други за запълване на малките бръчки. Опитът на лекаря и широкият избор от препарати, с които разполага са 2-та основни момента, на които следва да се обърне внимание.

Избирайки веднъж лекар, се постарайте да не го сменяте – колкото по-добре лекарят проучи особеностите на вашата кожа, толкова по-естествен ще бъде резултатът.

Има и биоревитализиращи средства от последно поколение, в състава на които, освен хилауронова киселина с различна концентрация, влизат аминокиселини, пептиди, антиоксиданти, витамини.

Формулата на препаратите дава възможност за правилно решаване на конкретните проблеми с кожата, въздейства на измененията, обусловени от напредването на възрастта.

Планът за интензивно овлажняване на кожата обикновено включва 3-4 процедури на биоревитализация с интервал, обусловен от спецификата на препарата и на състоянието на кожата.

Процес и ефект

Въвеждането на хилауроновата киселина се отнася към слабоинвазивните козметични процедури – при тяхното провеждане кожата почти не страда и не се налага продължителен период на реабилитация. Обикновено процедурата отнема около час.

След биоревитализацията на лицето се появяват папули. Обикновено те изчезват след денонощие, но понякога могат да се задържат и няколко дни. Понякога се появяват и синини, но те са по-скоро правило, отколкото изключение.

След това в продължение на седмица състоянието на кожата се подобрява, тенът ѝ се изравнява, малките бръчки около очите изчезват. Лицето изглежда свежо и отпочинало.

Отпада необходимостта от използването на силно действащи овлажняващи средства. Биоревитализацията често се провежда на курсове. Средно ефектът продължава от 3 месеца до половин година.

Но в някои случаи ефектът от хилауроновата киселина преминава по-бързо. И това до голяма степен се определя от индивидуалните особености на пациента и най-вече от неговата възраст.

За подмладяване – биоревитализация
4.5 (90.33%) 60 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 23, 2015 19:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи