Защо честите промени в настроението са полезни за жените

Мария
Написана от Мария март 21, 2015 12:25

Защо честите промени в настроението са полезни за жените

Акценти:

  • Жени - настроения
  • Влюбване по Интернет
  • Феромони

Свързани:

Жените не са били замислени от природата като уравновесени и постоянно контролиращи своите емоции същества.

Съвсем обратното ние сме създадени през цялото време да се променяме, да се подчиняваме на цикличните си ритми. И повечето от нас дори не осъзнават, че в тази изменчивост, изразяваща резките промени на настроенията ни се крие нашата сила, а не слабостта ни.

За разлика от мъжете, при които стабилният хормонален фон се запазва почти през целия живот, при жените хормоните са като море и са на приливи и отливи по време на менструалния цикъл. Хормоните им се повишават и понижават през целия репродуктивен период от живота.

И ние трябва да сме благодарни на тези хормонални колебания – именно те са причина за повишена емоционална ни чувствителност, която е в основата на нашата способност да съпреживяваме и на прословутата ни женска интуиция.

Всички тези прекрасни качества ни позволяват да бъдем гъвкави и адаптивни, „нагласяйки се“ към хората и обстоятелствата, да съпреживяваме, да чувстваме нуждите и настроенията на децата и партньорите си.

В края на краищата с качества или по-скоро недостатъци като липса на гъвкавост и жестокост трудно се оцелява. Адаптирай се или умри – такъв е природният закон.

Капризността и недоволството – това е източникът на женската сила, смята британският психиатър Julie Holland, автор на няколко популярни книги.

Тя се опитва да обясни как хормоните управляват нашия живот и какво се случва, когато ние престанем да слушаме ритмите на своето тяло и не си позволяваме да бъдем такива, каквито ни е замислила природата.

Ако ви е скучно с мъжа ви, значи сте в овулация

Вие, може би, имате прекрасна кариера и дори можете да смятате, че мъж изобщо не ви е нужен, но следва трябва да се признае, че мозъкът на съвременната жена и на тази от каменната ера не се различава толкова много, колкото би ни се искало.

Суровата реалност е такава – нашите тела са програмирани, така че да си намерим мъж. И не просто някакъв мъж, а такъв с пари, власт и високо социално положение – това няма връзка със размера на финансовите възможности на самата жена.

С други думи, такъв мъж, който има ресурси да осигури на вашето потенциално потомство максимално възможното.

Но още по-мощен, но прикрито влияние върху поведението в периода на овулацията притежава обусловената ни от еволюцията необходимост да намираме най-красивия, мъжествен, мускулест и строен мъж за същото това потенциално потомство, който ще му отдаде своя висококачествен генетичен материал.

Затова овулацията променя всичко – вие можете да забременеете и тук шегата трябва да остане настрана, касае се за сериозни неща, за гените, а не за благотворителност.

Изследванията са показали, че по време на овулация жените повече ги привличат не добрите и интелигентните мъже, а тези, изглеждащи груби, обилно окосмени и с дебели гласове.

Така че дори и да сте омъжена и щастлива в брака си, не се учудвайте, че в средата на менструалния си цикъл почувствате силно и дори непреодолимо желание да пофлиртувате с някакъв алфа мъжки. Нищо не можете да направите в такъв случай – това е природа, еволюция, както искате можете да го наречете.

Не се влюбвайте по Интернет – вие не можете да усетите миризмата на своя мъж

В периода на овулацията, благодарение на високите нива на естрогените, ние усещаме феромоните, които се отделят чрез потта на потенциалния ни полов партньор.

Защо честите промени в настроението са полезни за жените
4.5 (89.57%) 46 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 21, 2015 12:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи