Защо кремовете против бръчки често се оказват единствено напразен разход

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2015 22:16

Защо кремовете против бръчки често се оказват единствено напразен разход

Акценти:

  • Кожа - стегната
  • Кремове против бръчки - ефективност
  • Колаген - въздействие

Свързани:

Всяка жена мечтае за гладка и еластична кожа цял живот, но искаме или не искаме, възрастта си казва думата и след няколко изминати годинки започваме да забелязваме първите бръчки, образуващи се по челото ни и лицето ни.

Тогава е моментът, в който се втурваме, обзети от паника в най-близката аптека и изкупуваме всичко възможно в отдела за козметика, на което пише „колаген“, „против стареене“, „против бръчки“, „за еластична и мека кожа“ и т.н.

Започва редовното мазане с какви ли не щуротии – бели, жълти, оранжеви, какво ли не просто. Но често, в ужас забелязваме, че цялата тази козметика не действа и усещаме как огледалото сякаш ни се подиграва.

Каква е тайната на кремовете против бръчки и оказват ли въобще те не някакво влияние върху кожата ни? Можем ли да забавим наистина процеса на стареене или не съвсем?

Действат ли кремовете против бръчки?

И да, и не.

Учените са установили, че съставките на много от козметичните продукти, за които става въпрос наистина имат благоприятен ефект върху кожата ни, успяват да я омекотят, заздравят в някои случаи и така наистина я правят по-еластична.

Но това е само временно и само на външен вид! Не съществуват кремове против бръчки, които да се продават ей-така, в аптеката, които да успеят да премахнат вече показалите се извивки по челото ви.

„Но нали съдържат колаген?“- питат се хората. Да, но съдържащият се във формулата на крема, за който става въпрос колаген или което и да било друго вещество, подхранващо кожата, няма да бъдат достатъчни, за да успеят да възвърнат гладката кожа на лицето ви.

А защо е невъзможно постигането на искания ефект чрез подобни кремове против стареене?

Какво е колагенът? – на първо място трябва да знаем за какво говорим.

Колагенът е вид белтък, който има свойството да образува мрежи, заедно с еластина и някои други съставки. Протеиновите мрежи са тези, които стоят в основата на изграждането на съединителната тъкан в човешкия организъм – а именно кожата.

И по-точно, те са част от самата дерма – един доста по-дълбок слой на кожата от този грубия, който виждаме ние. Тези мрежи, с напредване на възрастта стават все по-гъсти и по-гъсти, което се отразява и на по-горните, видими, слоеве на кожата – така се образуват отвратителните бръчки.

Колагенът се губи с минаването на годините и ние се стремим да си го набавим чрез кремовете, съдържащи колаген, които си купуваме. Е да, ама не. Не става туко така – а защо?

Защото закупеният крем ние нанасяме върху най-горния слой на кожата и той няма възможност да проникне толкова дълбоко, че да стигне до самата дерма и да повлияе на сгъстените белтъчни мрежи.

Единственото, което ще направи най-вероятно е да омекоти и омазни сухата кожа за известно време, но дотам. Няма как, освен чрез специални хирургични намеси да постигнете подобен ефект, но те не са никак препоръчителни.

Какво е важно, за да поддържаме кожата си жива възможно най-дълго?

Кожата се влияе пряко от начина ни на живот, както и всяка друга част от нашето тяло – когато си осигуряваме достатъчно сън, здравословно хранене и спазваме определен тренировъчен режим ние правим най-доброто възможно за кожата ни и за организма ни като цяло.

Защо кремовете против бръчки често се оказват единствено напразен разход
4.6 (91.25%) 48 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2015 22:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи