Хората, които все още се замислят дали е необходимо да останат приятели със своите бивши любовници, трябва да изоставят това свое намерение. Ето и 10 причини защо и вие не трябва да правите тази грешка.

1. Запазването на приятелството с бившите интимни партньори е сериозно препятствие по пътя към преодоляване на вече приключили отношения. Особено тежка ще бъде раздялата, ако двамата партньори продължават да общуват и да се виждат постоянно.

2. Със сигурност ще си помислите, че можете да възстановите отношенията с бившия си партньор. И между раздялата и появата на тази мисъл отминава сравнително кратко време. Психолози твърдят, че това със сигурност се случва, дори и ако човек сам си е доказвал, и то нееднократно погрешността на тази теория.

3. В определен момент от времето всеки, който е решил да поддържа приятелство със своите бивши, започва да усеща, че се е оказал в капана на миналото, защото историята започва да се повтаря отново.

4. Осъзнаването, че бившият сексуален партньор успешно общува с други хора и дори смята да започне да се среща с някого, може да ви докара до побесняване, предизвиквайки невероятна ревност. Според психолози, тези чувства нямат никаква логика.

5. В скоро време със сигурност ще започнете да се сравнявате с всяка нова на бившия ви партньор, тъй като това вече няма да сте вие.

6. Също е голяма вероятността след известно време да започнете да го преследвате, и да губите страшно много време в опит да разберете с коя се среща бившия ви, и с какво новата му избраница е по-добра от вас.

7. Ако бившият ви се е държал грубо емоционално и физически с вас, няма смисъл да се заблуждавате, че това ще се промени, ако отношенията ви останали само приятелски.

8. Поради желанието за поддържане на приятелство с бившия, вашият нов партньор може да се почувства неуверено, във всеки случай това ще му бъде невероятно неудобно.

9. Когато продължите да си общувате с бившия, сами ще объркате и напълно ще объркате всички свои приятели и близки по въпроса дали запазвате предишните отношения или вече окончателно сте се разделили.

10. Присъствието на бившия ви партньор на профилните снимки в социалните мрежи ще обърква и дори плаши потенциалните ви нови партньори, тъй като могат да видят много снимки, на които сте вие и бившия ви.

Накратко казано поддържането на приятелството между бивши интимни партньори по-скоро създава проблеми и за двамата, и най-вече за жените, които са по-чувствителни и емоционални.

Отделно от това е трудно да окачествим поддържането на приятелско ниво отношения с бившия, като едно истинско приятелство, което се основава на искреността.

А тук имаме точно обратното – едни неистински и основани на лицемерие отношения, които са наистина далеч от същинското приятелство, което е много рядко срещано в наши дни.

Приятелство може да бъде в детска и юношеска възраст – децата и тийнейджърите , след това отношенията започват да се основават на взаимната изгода, сравнението, какъвто е и случаят тук между бившите партньори, които по-скоро запазват приятелството, за да покажат нещо един на друг или да кажат нещо, което не са успели да си кажат, докато са били заедно.