Разширените вени са състояние, което засяга повърхностната венозна система. Някои лекари препоръчват, операция, други - лекарства, но има няколко натурални метода за домашно лечение на разширени вени, използвани в руската народна медицина.

Използвайте масло от чесън

Чесънът е известен със способността си за намаляване на възпалението и другите симптоми на разширени вени. Той подобрява кръвообращението и премахва токсините от кръвоносните съдове.

Всяка вечер, вземете малко чесново олио с пръстите си и леко разтривайте засегнатата област. Сложете отгоре найлонова торбичка и увийте добре с топла вълнена кърпа. На следващата сутрин изплакнете добре и обуйте панталони или чорапогащи, за да бъде поразеното място на топло. Тази процедура се повтаря всяка нощ. Редовното прилагане на това лекарство ще ви даде значителни резултати само в рамките на няколко месеца.

Как да си направим масло от чесън? Трябват ни 6 скилидки чесън, 3 портокала и 2 супени лъжици зехтин. Накълцайте чесъна и го сложете в чист буркан. Изцедете сока от портокалите и го добавете в буркана. След това се добавят 2 супени лъжици зехтин. Оставете сместа за 12 часа, преди да я използвате. Трябва да се разклаща добре преди всяка употреба.

Втрийте в кожата ябълков оцет

Доказано е, че ябълковият оцет е ефективен при лечение на разширени вени, тъй като той е мощен почистващ агент. Той подобрява кръвния поток и намалява подуването.

Вземете парче памук и го потопете в ябълковия оцет. Внимателно го втрийте в проблемната зона. Прилагайте тази схема най-малко два пъти на ден. Това лечение работи най-добре, ако го правите сутрин и вечер. Трябва да видите някои подобрения в рамките на един месец.

Чай от коприва

Трябват ви 200 милилитра вода и една супена лъжица пресни листа от коприва. Варете на слаб огън, докато заври. Охладете чая и пийте от него по три пъти на ден, преди хранене. Пийте чая от коприва поне в рамките на шест месеца.

Богата на целулоза храна

Най-добрата превантивна мярка против разширени вени е достатъчно количество целулоза в храната. Пълното, неизпразнено черво, натиска вените в коремната кухина и чрез тях повишеното налягане се пренася върху вените на краката.

Пазете се от слънце и горещи бани

Пазете се от горещи бани и дълготрайни излагания на слънце. Това предивзивка отслабване на стените на вените и застой на кръвта в тях.

Ходете всеки ден

15-минутно бързо ходене 4 пъти на ден помага за дейността на вените, които да могат по-лесно да отправят кръвта към сърцето.

Редовно изхождане

Внимавайте за редовното изпразване на дебелото черво.Трудното изхождане повишава налягането във венозната система на краката и дълго време оказва влияние при развитието на разширени вени.

Не носете чорапи с ластици

Не използвайте три-четвърти чорапи, чорапи с ластици или каквото и да било друго, което стяга краката, оставя явни следи по кожата и това ограничава вашето нормално кръвообращение в долните крайници.

Плувайте

Плуването е идеален спорт за хората, които страдат от разширени вени. Хидростатичното налягане на водата помага на мускулите да изтласкат кръвта към сърцето и крайниците са облекчени. При плуването взимат участие белите дробове, сърцето и голяма група мускули.

Не седете с кръстосани крака

Седенето с кръстосани крака е неподходящо, защото това ограничава свободното кръвообращение. Старайте се да ходите боси, тъй като това подобрява кръвотока и помага за гимнастиката на мускулите на краката.