В представата на много от нас най-страшният грях, който може да извърши партньора, е физическа изневяра. Но видовете предателства в семейството са много повече. Справянето с някои от тях е още по-трудно от съпружеската невярност.

Какво освен изневярата може да е предателство

1.Явна или скрита лъжа

Лъжата е нещо като отрова. Възможно е постепенно да прониква в отношенията, да се храни с думи, извинения, да подрива климата на доверието, който в миналото е царил в семейството.

Не е важно дали е явна или скрита, а разрушава любовта, справянето с нея е невъзможно. Не заставайте на погрешния път на измамата.

2.Внезапното бягство

В живота на двойките неопределеността е най-лошият враг, ражда въпроси, съмнения, подозрения. Нищо не може да подготви мъжа или жената към изчезването на любимия човек. Рязкото отдръпване е мъчително за оставения партньор.

С този вид изневяра е трудно да се справим. Партньорът, който ни е напуснал, си задава множество въпроси „защо”, „какво не е било както трябва”. Траурът по прекъснатите отношения се затяга. Но преди започването на нова връзка и влизането в здрава и пълноценна връзка, е необходимо да бъде погребана старата.

3.Болезнена ревност

Чувствата са необходими за поддържане на огъня в отношенията, ако това не е ревност, последствията от които могат да бъдат неблагоприятни.

Липсата на взаимно доверие пречи на планирането на съвместни проекти. Перспективите остават, да се гради семеен живот е възможно само в атмосфера на взаимно доверение.

4.Двоен живот

Това предателство е като история с прелюбодейство. Понякога той или тя осъзнават, че съпругата или съпругът имат изпълнен с хубави емоции живот емоции извън семейството.

Това откритие наранява този, на който не знае за тайната нова работа, хоби, съпрузите най-често се разминават.

5.Отказ да се планира съвместното бъдеще

Да повторим, че в основата на хармоничните отношения лежи доверието един към друг, то позволява да градим бъдещето на семейството.

Когато един от партньорите отказва да планира раждането на деца, съвместен бизнес или поне отпуск, покупка на дом, другият може да определи това като опасност за брака.

6.Манипулация с пари, чувства, семейства, приятели

Човекът може да се управлява по различен начин. Манипулациите са както осъзнати, така и не. Във всеки случай това поведение води до подриване на доверителните отношения и до неизбежен развод впоследствие.

7.Невнимателност

Какво може да още по-лошо от равнодушен партньор? За съжаление, в някои семейства не вирее грижовното отношение един към друг.

Ако престанете да правите на любимия комплименти, изненади, да подарявате подаръци, заедно да ходите на театър, кино, гости, това се отразява неблагоприятно на атмосферата в семейството. Тази ситуация може да доведе до разтрогване на брака.

8.Оскърбление или агресивно поведение

Разпространено е мнението, че основно от агресията в семейството страдат жените, но това се случва и на мъжете. Всяко насилие е недопустимо.

9.Липса на общуване

Комуникацията е един от стълбовете на семейния живот. Дори и някой от партньорите да е интроверт, трябва да прави усилия и да говори с половинката си в бъдеще и да изгражда конструктивни отношения.

10.Голямо количество тайни

Всеки от нас може да има тайна градина, интимно пространство. Не трябва обаче да се преминава границата и да се пазят толкова много тайни. Понякога е трудно да поверим тайна на спътника.

Да си спомним постулата за доверието като основа на хармонията в семейството. Не позволявайте на тайните да разрушат благоприятния климат у дома.

Криенето на твърде много тайни разрушава и комуникацията в семейството, тъй като се получават постоянни недомлъвки, мерене на думите, постоянен стрес да не се изпусне някоя случайна дума, затова и ако има, те трябва да са доста дозирани.

Невъзможно е двамата партньори и да нямат тайни един от друг, още повече, когато връзката е започнала по-късно, например, след 28-30 години, когато и двамата се вече са напълно изградени като личности и са израснали.