Сексът винаги е бил и ще бъде нещото, чрез което показваме на един човек колко близък го чувстваме. Той е акт на любов, неслучайно и изисква много повече от това, което в съвременния свят сме склонни да смятаме.

Сексът е проява на доверие, на пълна отдаденост, на желание за притежание на дадения човек. Той показва, че искаме буквално да се слеем с партньора си, често не само на физическо, но и на духовно ниво, което е по-важното. И това сливане се изразява на физическо ниво именно чрез физическия акт на сливане – секса.

Но в наше време, сексът се приема за абсолютно нормално нещо не просто като част от връзката, ами и между хора, които дори нямат такава. Стига между тях да има химия и цялото това нещо да не вреди на трети човек или по-скоро да няма трети човек, който да може да е наранен от него, в това няма нищо лошо.

Но този акт сякаш бавно губи чувствеността си и дори същността си. Сякаш постепенно губи това, което всъщност трябва да бъде.

Затова хиляди двойки имат какви ли не сексуални проблеми, просто защото не са успели да установят достатъчно дълбока връзка един с друг.

Можем обаче да направим нещо по въпроса, ако интимният ни живот не ни удовлетворява напълно на момента и това невинаги е просто да сменим партньора, макар че и подобно действие би ни помогнало понякога.

Но ако това не е вариант за нас и наистина искаме да подобрим секса с любимия ни, то от полза ще са ни следните 3 съвета:

1. Установете контакт с очите на любимия/та

Казват, че очите са прозорец към душата. По време на секса просто отворете очи и ги вперете в тези на партньора си. Така се откривате напълно пред него и му позволявате да види удоволствието, което ви доставя. Същото би трябвало да видите в неговите очи.

Подобно чувство е незаменимо и наистина помага да усетите дълбочината на връзката ви и да изживеете интимния акт като нещо много повече, отколкото най-вероятно сте свикнали да го изживявате.

По време на секс е много по-лесно да откриете в погледа на другия дори някакви малки неща и емоции, които не сте забелязвали преди. Да го опознаете напълно, защото в такива моменти човек не се контролира и не се опитва да прикрие това, което усеща.

Можете да видите съвсем нов човек пред себе си.

2. Правете го бавно

Нормално е да искате по-бързо да стигнете до оргазъм, но е много по-добре да не бързате.

Насладете се на абсолютно всеки момент от изживяването, на абсолютно всяка секунда напълно, защото тя никога няма да се върне същата. Целувайте се, докосвайте се, разучавайте телата си, оставете на възбудата да ви завладее напълно и ще усетите колко по-различно и по-чувствено е всичко.

3. Масажирайте се

Дори на места, на които не смятате, че ще предизвикате възбуда. Най-вероятно дори малките леки движения, които оказват натиск над тялото на партньора ви, ще му помогне да се отпусне много повече, отколкото предполагате.

Масажът освен това е страхотен и преди и след секс. Преди секс – за да възбудите партньора си и да го предразположите и след – за да му помогнете да се отпусне и да се почувства обичан и обгрижван.