През лятото всички обичат да се хранят с макаронени изделия. Изпробвайте няколко разнообразни рецепти, които освен че са много вкусни, се приготвят изключително лесно.

Пане с печени летни зеленчуци

Ярките цветове и свежите аромати в тази паста правят рецептата неустоима. Сервирайте с печено пиле или риба.

Съставки:

1 кутия паста пене

2 супени лъжици зехтин

1 нарязана зелена чушка

1 нарязана червена чушка

1 нарязана жълта чушка

1 нарязана тиквичка

1 нарязана жълта тиква

1 опаковка нарязани гъби (сорт по избор)

1 нарязана глава лук

1 натрошена скилидка чесън

1 нарязани на кубчета италиански домати

Сол и черен пипер

Сварете макароните в голяма тенджера, пълна с подсолена вряща вода. Излейте течността, но не изплаквайте. За да приготвите пастата нагорещете зехтин в тиган. Добавете чушки и лук и пържете на умерена температура, докато сместа омекне. Добавете останалите пресни зеленчуци и чесън и задушете още три минути, докато разбърквате. Добавете консервирани домати, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, докато доматите се затоплят и след това отстранете от огъня. Полейте с лъжица соса от топлата паста и настържете отгоре пармезан или сирене.

Направи тази лесна макаронена рецепта в един съд с брашно и изчакайте пикантния италиански колбас в тигана да покафенее, преди да добавите чушки. Настържете кашкавал и добавете нарязан спанак.

Спагети с босилек домати и сирене

Тази рецепта е вдъхновена от класическите комбинации за салати.

Съставки:

1 кутия тънки спагети

2 килограма нарязани на кубчета, узрели домати

3 смлени скилидки чесън

½ чаша нарязани листа от пресен босилек

¼ чаена лъжичка счукан червен пипер

½ чаша зехтин

1 супена лъжица балсамов оцет

2 чаши моцарела от биволско мляко

½ чаша настъргано сирене „Пекорино“

В стъклена купа комбинирайте домати, чесън, босилек, червен пипер, зехтин и оцет. Оставете  да престои 30-60 минути, като разбърквате от време на време. Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода и ги сварете. Прецедете тестените изделия, но не ги изплаквайте. Използвайте ½ чаша от течността получена от доматената смес и изсипете върху топлата паста. Добавете сирена, като върнете най-ниската температура и разбъркайте, докато сирената омекнат или се разтопят. Изключете котлона и прехвърлете тестените изделия. Сервирайте в голяма купа и добавете доматен смес.

Летни тиквички

Тиквичките са изключително полезни за приготвяне на ястия през лятото. Комбинирайте тази рецепта с гарнитура от пиле или риба и сервирайте с бяло вино.

Съставки:

1 кутия макарони

Изцеден сок от голям лимон

Сок и кора от лайм

2 супени лъжици зехтин

1 глава нарязан бял лук

2 нарязан на ситно зелен лук

1 нарязани на ситно тиквички

1 жълта нарязана тиква

1 супена лъжица нарязан пресен италианска магданоз

1 скилидка смлян чесън

Сол и черен пипер

В голям тиган запържете леко белия и зеления лук в зехтин, докато омекнат, но внимавайте да не покафенеят. Добавете чесъна, тиквичките и тиквата и оставете да се вари още 10-15 минути, докато сместа омекне. Добавете макароните, лимоновия сок, сок от зелен лимон и ги размесете добре. Подправете се със сол и черен пипер преди да сервирате.