През лятото всички обичат да се хранят с макаронени изделия. Изпробвайте няколко разнообразни рецепти, които освен че са много вкусни, се приготвят изключително лесно.
Пане с печени летни зеленчуци
Ярките цветове и свежите аромати в тази паста правят рецептата неустоима. Сервирайте с печено пиле или риба.
Съставки:
1 кутия паста пене
2 супени лъжици зехтин
1 нарязана зелена чушка
1 нарязана червена чушка
1 нарязана жълта чушка
1 нарязана тиквичка
1 нарязана жълта тиква
1 опаковка нарязани гъби (сорт по избор)
1 нарязана глава лук
1 натрошена скилидка чесън
1 нарязани на кубчета италиански домати
Сол и черен пипер
Сварете макароните в голяма тенджера, пълна с подсолена вряща вода. Излейте течността, но не изплаквайте. За да приготвите пастата нагорещете зехтин в тиган. Добавете чушки и лук и пържете на умерена температура, докато сместа омекне. Добавете останалите пресни зеленчуци и чесън и задушете още три минути, докато разбърквате. Добавете консервирани домати, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, докато доматите се затоплят и след това отстранете от огъня. Полейте с лъжица соса от топлата паста и настържете отгоре пармезан или сирене.
Направи тази лесна макаронена рецепта в един съд с брашно и изчакайте пикантния италиански колбас в тигана да покафенее, преди да добавите чушки. Настържете кашкавал и добавете нарязан спанак.
Спагети с босилек домати и сирене
Тази рецепта е вдъхновена от класическите комбинации за салати.
Съставки:
1 кутия тънки спагети
2 килограма нарязани на кубчета, узрели домати
3 смлени скилидки чесън
½ чаша нарязани листа от пресен босилек
¼ чаена лъжичка счукан червен пипер
½ чаша зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
2 чаши моцарела от биволско мляко
½ чаша настъргано сирене „Пекорино“
В стъклена купа комбинирайте домати, чесън, босилек, червен пипер, зехтин и оцет. Оставете да престои 30-60 минути, като разбърквате от време на време. Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода и ги сварете. Прецедете тестените изделия, но не ги изплаквайте. Използвайте ½ чаша от течността получена от доматената смес и изсипете върху топлата паста. Добавете сирена, като върнете най-ниската температура и разбъркайте, докато сирената омекнат или се разтопят. Изключете котлона и прехвърлете тестените изделия. Сервирайте в голяма купа и добавете доматен смес.
Летни тиквички
Тиквичките са изключително полезни за приготвяне на ястия през лятото. Комбинирайте тази рецепта с гарнитура от пиле или риба и сервирайте с бяло вино.
Съставки:
1 кутия макарони
Изцеден сок от голям лимон
Сок и кора от лайм
2 супени лъжици зехтин
1 глава нарязан бял лук
2 нарязан на ситно зелен лук
1 нарязани на ситно тиквички
1 жълта нарязана тиква
1 супена лъжица нарязан пресен италианска магданоз
1 скилидка смлян чесън
Сол и черен пипер
В голям тиган запържете леко белия и зеления лук в зехтин, докато омекнат, но внимавайте да не покафенеят. Добавете чесъна, тиквичките и тиквата и оставете да се вари още 10-15 минути, докато сместа омекне. Добавете макароните, лимоновия сок, сок от зелен лимон и ги размесете добре. Подправете се със сол и черен пипер преди да сервирате.