Нека просто се прегърнем! Всеки има нужда от прегръдка, която би символизира любовта.

Както мъжете и жените, така и децата, та чак и животните.

Всъщност повечето хора изобщо не си дават сметка за важността от прегръдките, но всички ние го правим.

Учените дори установили чрез множество проучвания, че има хора, които страдат от депресия, заради това, че никой не ги прегръща.

Освен това в някои държави се среща и наскоро нашумялата професия „прегръщач”.

Просто плащате известна сума на някого и той ще ви прегръща в различен интервал от време.

Звучи ви изключително налудничаво и невъзможно нали? Но ето и някои позитивни страни от това, че хората се прегръщат.

  1. Прегръдката може да подобри имунната ви система

Вече знаете, че когато сте депресирани, стресирани, притеснени или изплашени от нещо или иначе казано подложени на силна негативна емоция, имунитета ви към болести спада драстично и е изключително вероятно да се разболеете от грип, хрема и т.н..

Според изследване публикувано в известното научно списание „Pstchological Science” социалното подпомагане между хората чрез прегръдки, повдига настроението и гони лошите емоции и по този начин хората са много по-малко уязвими към болести.

Но ако няма с кого толкова често да се гушкате или във вашия град няма т.нар. „прегръщачи”, просто можете да отидете на SPA процедури и да си направите един масаж.

Освен че той убива всякакви възли в мускулите ви, убива и всякакъв вид грип и хрема, които са в зародиш, т.е. все още не сте болни, но усещате, че не се чувествате на 100%.

Масажът ще убие тези вредни бактерии вътре у вас и ще повиши имунната ви система.

  1. Прегръдката ви помага да се изправите пред страховете си

Проучване, направено скоро измежду омъжени жени, дава изключително интересни резултати.

Когато всяка от жените, участващи в проучването е била нарочно поставена под стрес, страх или друга негативна емоция, нейните нива на хормони рязко се увеличили.

И тогава в проучването нарочно са намесени и половинките на всички тези жени. Когато всяка стресирана дама е била под шок или страх от създалите се обстоятелства, те рязко са се успокоили щом са хванали мъжете си за ръка или са ги прегърнали.

Или иначе казано, да си поплачеш на нечие рамо винаги е някаква утеха.

  1. Прегръдката може да спаси връзката ви

Според международно проучване излиза, че ако с партньора си се прегръщате често, вашата връзка е много по-малко уязвима от прекъсване.

На база сексуално желание, междучовешки отношения и любов, учените установили, че честите прегръдки водят до сплотяване на хората.

Друго проучване, направено в Англия, установи че сред  1000-та анкетирани двойки тези, които не се гушкат по време на сън са изключително малко.

Двойките, които заспиват вкопчени един в друг, са около 94%. Проучването доказва, че хората, които са прегърнати докато спят са с около 68% по-щастливи спрямо тези, които не го правят.

Наистина много странно твърдение, но науката излиза с факти, които просто няма как да бъдат преобърнати.

Надали някой си е давал сметка от какво същинско значение за нашия живот е този елементарен човешки жест, наречен прегръдка, но след като прочетохте тази статия, разбирате че макар и малък, този жест е много важен за вашето здраве, интимен живот, настроение и съжителстване с партньора ви.