Дали ще имате успех при загубата на тегло, или не, това зависи единствено от няколко прости промени в начина на живот. Тайната е различна от традиционното (и много трудно) броене на калории или прилагане на всякакви съмнителни трикове уж имащи за цел да съкратят времето за постигане на набелязаните цели.

Всичко се свежда до това да давате на тялото си истински храни и то точно това, от което тялото се нуждае. Освен храненето, друг важен елемент е сънят. Комбинацията от правилно хранене и достатъчно почивка ще ви позволи да достигнете невиждани до сега нива на енергия, а от там и до необичайно намаляване на апетита и глада за вредни храни.

Проучвания показват, че ние, съвременните хора, напълно сме игнорирали естествените нужди от храна и почивка на организма. Вместо това прекарваме цял ден на работа, вечно сме недоспали и ядем само боклуци, а най-обилно се храним вечер, когато тялото се нуждае от почивка и сън.

Резултатът?

Попадаме в капана на напълняването. Атакувани сме от цял потоп хормони на глада, които правят желанието за ядене направо неудържимо. Но ако се обърнете към своето тяло и възстановите естествения ритъм на хранене и сън, то вие ще се учудите колко бързо тялото ви ще се адаптира и ще укроти невъздържания глад и желание за сладки и мазни храни.

Революционната диета специално създадена за топене на коремните мазнини обяснява как с помощта на добър нощен сън ще свалите килограми докато спите и как правилният избор на храна и време за хранене ще задоволят нуждите ви от гориво и вкус.

Яжте тези храни, за да спите по-добре, за да се чувствате пълни с енергия, за да се отървете от досадните мазнини на корема и за да получите най-накрая фигурата, от която се нуждаете.

 

1. Риба

Риба срещу коремни мазниниКогато диетата ни е бедна на риба и на омега 3 мастни киселини (които се съдържат основно в рибата), епифизата - дял от мозъка, който регулира нервната система - не може да функционира правилно. Това води до намаляване производството на мелатонин - хормона на съня.

Хората, които имат недостиг на мелатонин, доста често страдат от проблеми със съня, което води до нездравословни среднощни пристъпи на глад и похапване на сладкиши, торти, сладоледи, бисквити и други подобни.

Освен всичко друго, рибата е много богата на протеини, които силно задоволяват апетита и създават чувство за ситост за по-дълго време. Протеините имат още едно предимство - те изискват повече енергия от тялото за да бъдат обработени, от колкото въглехидратите и мазнините. За финал трябва да кажем още нещо хубаво за рибата - омега 3 мастните киселини, които се съдържат в нея, спомагат за това да поддържате сърцето си здраво и освен това намаляват риска от деменция.

 

2. Ядки

Тези растения от семейство бобови са чудесен източник на магнезий, който от своя страна има свойството да подобрява настроението. Според проучване, публикувано през 2010 година в списанието “Magnesium research”, ядките помагат на хората да се отпуснат и да получат своята доза здравословен и спокоен сън през нощта.

В проучването взели участие 100 души на възраст над 51 години. Те били разделени на две групи. На едната група давали обикновени таблетки плацебо, а на другата група давали по 350 милиграма магнезий на ден. След седем седмици вече имало резултати - групата, която приемала магнезий, спяла доста по-добре от останалите участници в изследването.

По-добрият сън доказано помага за намаляване на апетита и трупане на килограми. Като бонус дамите от проучването имали в края на седем седмичния период доста по-ниски равнища на различни възпалителни процеси, а това е вид превантивна мярка срещу редица сърдечно съдови и ракови заболявания, диабет, Алцхаймер и други.

 

3. Мляко

МлякоОказва се, че млякото, освен многобройните си други предимства, може да ви направи голяма услуга, като ви помогне да се избавите от коремните мазнини. През 2010 година учени от университета в Бирмингам, Алабама, провели проучване сред 100 жени в периода им преди менопауза. Оказало се, че мастната тъкан на жените, които поемат храни богати на калций, значително намаляла през тестовия период.

На дамите било възложено да консумират по половин кофичка кисело мляко на ден и скоро резултатите показали, че всяка от тях се е разделила с няколко сантиметра от мастната тъкан на корема и имали намалено количество мастни запаси около вътрешните си органи. А това е добра новина, тъй като именно тези мазнини се считат за един от опасните причинители на рак и сърдечно съдови заболявания.

Освен всичко това, калцият помага на организма да се отпусне и да получи по-добър нощен сън, както и помага срещу мускулни схващания, които често могат да са причина за събуждане в малките часове на нощта.

 

4. Череши

ЧерешиЧерешите са прекрасен избор за храна късно вечер. Няколко череши могат да ви помогнат да увеличите количеството на хормона мелатонин и да получите по-добър сън през нощта.

Освен това черешите са мощен антиоксидант, който забавя стареенето. В допълнение те са изключително диетични и няма да натоварят храносмилателната система преди сън.