Женският оргазъм не е сред предпочитаните теми за разговор както в женска, така и в мъжка компания. Принципно нищо сложно, но далеч не всяка жена и съвсем невинаги може да се наслади на секса напълно.

Каква е причината? Тук е важна физиологията и психологията.

1. Хормоните задават тона

Женското сексуално желание зависи от хормоналния цикъл и е подчинено на биологичната целесъобразност. При равни други условия жената ще чувства по-голямо сексуално желание в периода, когато оплождането е най-вероятно.

А оргазмът ще бъде по-силен и настъпването му е в пъти по-вероятно при силно сексуално желание.

Веднага след менструацията сексуалното желание е минимално, често и съвсем отсъства и естествената смазка също се образува в минимални количества. Затова в началото на цикъла постигането на оргазъм е значително по-трудно.

2. Преумора и огорчение

Сексуалното желание на жените зависи от емоциите и физическото състояние. Жената не може въпреки всички прегради, образно казано, да тръгне да покорява върховете на удоволствието.

Сексът за жените е вдъхновение, а не спорт. Много мъже се обиждат, когато тяхната партньорка оправдава отказа си от интимни ласки с умора, лошо настроение, главоболие.

Но емоциите и сексът за жените са неразделни. В такива случаи мъжете могат да се опитат да оправят лошото настроение на партньорката си, проявявайки внимание и грижа, като подобно отношение бъде възнаградено напълно.

3. Културни различия

Остарелите убеждения на жените и мъжете могат да се превърнат в препятствие за получаването на оргазъм. Представите за идеалния секс могат да се различават при мъжете и жените и резултат жената да остане без оргазъм.

Всеки детайл може да промени отношението към процеса – дума, жест, несвоевременен преход към интимността, неподходящата музика и т.н. В проблемен въпрос може да се превърне и минаването през душа.

Много мъже не смятат за нужно да се мият преди секс и дори ако това не се харесва на партньорката, тя невинаги им го казва.

4. Просто е мързелив

Невнимателното отношение към сексуалните потребности на жената често се възприема много остро. Особено страдат младите, едва започващи сексуални си живот момичета.

Те не само не говорят за своите сексуални потребности, но често дори и не знаят за тях.

Ако и мъжът е ленив и се стреми да удовлетвори само себе си, то оргазмът ще бъде недостижим. Най-чувствителни в това отношение са момичетата с първия си интимен партньор.

 

5. Липса на любов

Психологическият контакт на партньорите е основа на добрия секс за жените. Насладата от секса е същевременно свързана с усещането за това, че отношенията са станали още по-близки и се основават на още по-голямо доверие.

Ако жената не е влюбена в своя сексуален партньор, има някакво напрежение в общуването, то е много вероятно да не достигне до оргазъм, ако мъжът не се постарае достатъчно добре.

Най-доброто, което може да направи жената при липсата на оргазми е да обсъди темата с партньора си. Няма смисъл да крие това, но и да обвинява мъжа също не е необходимо.

Дори и зрелият и опитен мъж може да няма нужния опит и да не разбира проблема. Това е въпрос, отговор на който можете да намерите само двамата.

Но най-добрият вариант е просто да забравите за предразсъдъците и да се наслаждавате на интимните моменти, без да очаквате някакъв резултат от тях.