На момичетата им харесват хулигани – това е известно на всички. Причината, тласкаща нежния пол в обятията на „злодеи“ и принуждаващо го да се отказва от „ботаниците“, изследвана от много учени, някои от които са направили дори и открития по тази тема.

Например това – надеждите, че една жена ще се вразуми, поради възрастта си и неприятните си преживявания, са малко. Американски студент, който неотдавна беше обвинен в изнасилвания и побой над своя колежка, се оправдал в съда с вдъхновяващото въздействието на филма „50 нюанса сиво“.

Главният герой, мистър Грей, не може да бъде наречен нормален и затова с голяма степен на сигурност може да се каже, че студентът е избрал спорен пример за подражание, но къде гледат девойките, които доброволно се срещат с подобни типове?

Злото е привлекателно, поради това не напълно адекватни млади хора с оригинален подход към реализирането на фантазиите си и в бъдеще ще се ползват с популярност.

Образът на мачото и алфа-мъжкарят, който се възприема от обществото, по своите основни личностни характеристики е много близък до психопатичния тип личност, за която е характерно склонната към агресия и девиантно поведение.

Дълго време жените обаче не забелязват това, увличайки се по мъжествеността и силата на такива мъже.

Наблюдавайте поведението на човека, който сте си харесали – симптомите, на които една жена трябва да обръща внимание, човек с нездрава психика не е в състояние да скрие.

Експертите са описали тези симптоми въз основа на проведени наблюдения на убийци и насилници, много от които след освидетелстване са признати за психопати.

1. Той само гледа и мълчи

Ако един мъж говори добре, това не означава, че той е добър човек, но най-вероятно всичко с психиката му е наред. Но ако признак на психосоматично заболяване е по-скоро, ако той не успява да се изказва, без да използва звукоподражателни като „мммм“ или “ааааа“.

Съдържанието на речта на човек с проблемна психика също се отличава с егоцентризъм: той използва само използва „аз“, а местоимението „ние“ за него просто не съществува.

2. Обича да си прави селфита

Селфи манията не много отдавна беше призната за психическо заболяване, но именно при мъжете, това състояние може да свидетелства за отклонение по-лошо от нарцисизъм, което е характерно за нежния пол.

Психолози от университета на щата Охайо, САЩ въз основа на изследване 800 доброволци предположили, че манията по селфитата е признак на психопатия. В този случай признак на отклонение е импулсивността – снимал се и незабавно публикувал направената фотография.

3. Уверен е, което естествено не е признак за психически проблем

Много хора са склонни от време да говорят за физиологичните детайли от своя живот, но ако събеседникът ви, който сте си харесали, не е в състояние да спре да описва как се е хранил или е ходил сутрин да изпразва чревното си съдържимо, е препоръчително да се усъмните в психичното му здраве.

4. Той сякаш е от камък

Мъжете, разбира се са безстрашни по своята природа и филмите на ужасите тях не ги плашат.

Но ако вашия събеседник изобщо не се трогва от новините за извършени жестоки убийства или спокойно яде, разказвайки за случай на извършено насилие, изключително не гнуслив и не се забелязва да реагира емоционално на чуждата болка, очевидно нещо не му е, както трябва.

5. Не усеща миризми

Лошото обоняние може да е признак на множество заболявания, дължащи се на нарушена функция на фронталните лобове на мозъка.

Австралийски учени са доказали, че повечето неуравновесени хора не са в състояние да отличат една миризма от друга – в техния експеримент взели участие около 70 души, признати за психопати и нито един от тях не усещал ароматът на кафето.