Първите уроци как да бъдем идеална домакиня, майка и съпруга ние получаваме от своите майки, които на свой ред, са научили това изкуства от бабите ни. Нерядко в своята борба за купата с надпис „Най-добрата жена в света“ ние заравяме, че и слънцето има петна, но от това то не се свети по-слабо.

И съществуват редица недостатъци, които правят жените в очите на мъжете по-привлекателни.

И просто е необходимо да се отпуснем и да се научим да си позволяваме тези малки очарователни „прегрешения“.

1. Разумен мързел

Да измиете цялата посуда, след това да приготвите храна за 3 дни, да проверите домашните на детето си и дали то си е научило уроците, да изгладите всички дрехи и бельо, докато любимият ви мъж си е полегнал небрежно на дивана, гледайки любимия си футбол, е може би нещо нормално за вас.

Тази картина се превръща в истинска класика, която за постигане на пълно великолепие се допълва от периодичните укорителни погледи на скъпата ви половинка. „Шетането“ е наистина нещо прекрасно.

И именно така са ни учили майките ни у дома, а някога преди 1989 г. и учителите по трудово обучение. Но всичко трябва да бъде с мярка. И ако все пак заемете половината от дивана и се гушнете до съпруга си – светът няма да се преобърне.

Разумният мързел прави жената по-очарователна, а това толкова много се харесва на мъжете.

2. Леката небрежност

Девойката трябва винаги да изглежда перфектно – това сме възприели за чиста истина, тъй като ни е повтаряно още, така да се каже от люлката.

Гледайки холивудските филмови продукции и красавиците в тях ние все повече се убеждаваме, че това, което са ни повтаряли от детството и майки и баби и вярно и дори в домашна обстановка пред собствените си мъже нашите прическа, маникюр и прочие атрибути на женствеността трябва да бъдат идеални.

Може би за повечето от нас е изненадващо, но именно тази идеалност създава известна отчужденост. И напротив, леко разрошената коса, липсата на грим и сладката леко избеляла тениска създава специфично излъчване на жената. Освен това такъв домашен външен вид за много мъже изглежда потресаващо привлекателен, да не кажем и еротичен.

3. Лекомислие

Погрешно се смята, че добрата майка, домакиня, съпруга трябва да има сериозно отношение към живота.

Ежедневните грижи, решаването на финансовите въпроси, битовите манипулации изискват от жените умения да се съсредоточават, да систематизират съществуващите проблеми и да намират начини за тяхното разрешаване.

Излишната сериозност прави жената да изглежда и да се държи като строга учителка и обратно – съвместното щуреене, превръща двойките дори с дълъг опит в семейния живот в мили момчета и момичета. И такива лекомислени „ученички“ много се харесват на своите мъже.

4. Леката пълнота

Това е може би най-приятната новина за жените, които са отлични домакини, но също така се стремят и към идеален външен вид. От научните изследвания се потвърждава, че мъжете избират за свои брачни партньорки приятно закръглени жени.

5. Добрият апетит

В своя стремеж да бъдат в добра физическа форма жените напълно се отвикнаха да се наслаждават на храната. А няма нищо не се сближава така брачните партньори, както съвместното приготвяне и консумацията на храната.