Абсолютно всяка жена се стреми да бъде красива и поддържана. Единственият проблем е в необходимостта от големи финансови вложения. Но това разпространено мнение е отчасти вярно.

Скъпоструващите кремове и прочие козметични средства могат да се заменят с храни от вашия хладилник. Често те подхранват овлажняват, възвръщат блясъка, избавят от черни точки не по-лошо от професионалните средства. А понякога и по-добре.

Вземете на въоръжение новите бюти-трикове. Съставихме за вас списък от 7 храни, които смело могат да се използват за козметични цели.

1. Авокадо

Съдържа в състава си много витамини и минерали. Редовният прием на този плод оздравява организма и спомага за укрепване на имунитета. И не е полезно само като храна.

Можете да го използвате едновременно за няколко цели – за стимулиране растежа на косата и за справяне с торбички под очите. За коса – нанася се месестата част на плода на косата, слага се шапка и се оставя така.

След това маската се отмива с топла вода. Вторият вариант предполага нанасянето на каша от авокадо в областта под очите. Задръжте маската за 10-15 минути, а след това я премахнете внимателно с вода.

2. Зехтин

Притежава прекрасен овлажняващ ефект и подхранва кожата с витамини и минерали. Подходящо е както за лице, така и за тяло. Вземете памучен тампон, намокрете го в малко количество и го нанесете на лицето.

След 10-15 минути отмийте зехтина с топла вода. На тялото зехтинът може да се нанася с ръце. Процедурата по отмиване е същата.

3. Кафе

По-добър ексфолиант от кафето не е измислен. Приготвянето му в домашни условия е лесно. Ето само една от възможните рецепти – смесете 200 грама кафе, 100 мг бадемово масло, 100 грама сол и 100 грама захар.

Първо смесете сухите съставки, а след това добавете масло. Разбъркайте скраба. Нанесете го на кожата, ефектът ще ви изненада приятно.
4. Шампанско

Връща блясъка на косата – измийте косата, намокрете една кърпа с шампанско и разтъркайте косата, като е важно да разпределите шампанското от корените до краищата на косата. Оставете го за 5-10 минути, а след измийте с хладка вода. И косата ви ще блести така, както никога не е блестяла.

5. Мед

Открили сте първите признаци на целулит по бедрата? Не бързайте да се отчайвате. Обърнете внимание на натуралните средства, например, на меда.

Преди баня нанесете малко количество мед върху проблемната област и разнесете с ръце или с помощта на специални ръкавици за 5-10 минути. След това измийте с мед и топла вода.

6. Банан

Това не е само сладък плод, но и може да ви направи по-красива. С негова помощ можете да укрепите здравето, а можете да станете и още по-прекрасни. Бананът помага за овлажняване на устните и ги прави по-меки.

За по-голям ефект месестата част на банана може да се смеси с малко количество мед. Просто оставете маската за 15-20 минути, а след това измийте с топла вода.

7. Ягоди

Помагат за избелване на зъбите. Така че, ако желаете да блестите със своята усмивка и да накарате околните да полудеят, запомнете какво е нужно да направите.

Измийте няколко ягоди и с вилица ги направете на каша. Нанесете получената смес на зъбите и леко разтрийте. Ефектът обаче няма да дойде веднага, трябва постоянство.