Под кожата на половия член се въвежда имплант от мек силикон. В резултат органът се увеличава и на дължина и на дебелина.

Практикуващият в Бевърли Хилс уролог Джеймс Ейлист разработил революционен метод за увеличаване на пениса с помощта на силиконов имплант.

В резултат на процедурата, чиято цена е 13 хиляди долара дължината, а също и дебелината на половия член се увеличават приблизително с 5 см.

Мъжете могат да избират импланти с размери L,XL и XXL.

Според уролога, размерите S и M се оказали най-непопулярни. Процедурата, извършвана под местна упойка, се състои в следното – през малък разрез в срамната област под кожата постепенно се въвежда мрежа от много мек силикон, която обвива пениса като маншет.

Същевременно кожата, покриваща члена, практически веднага се разтяга до необходимия размер. Дължината и дебелината на пениса се увеличават в зависимост от избрания размер – от 4 до 6.35 см. Имплантът остава под кожата на половия член до края на живота.

Лекарят твърди, че при повечето мъже подложили се на процедурата по уголемяване на члена рязко им се повишават самооценка и стават в пъти по-уверени в себе си.

Изследването, в което взели участие 400 пациенти показва, че ако преди процедурата тяхната увереност е била от 1 до 2 по 10-то балната скала, то след нея нараснала до 9 или 10.

Някои пациенти на уролога, приблизително при 10-15% от случаите, се налага повторна процедура – кожата на пениса им е твърде плътна, и не е възможно да се въведе имплант с най-големия размер.

Тогава започва първо с размерите L или XL, а след това постепенно се стига до поставянето на имплант с най-големия възможен размер, който осигурява удължаване и удебеляване на пениса с 5 см.

Обикновено пациентите могат да се върнат към обичайния си начин на живот още на следващия ден след процедурата, но в продължение на 4-6 седмици следва напълно да изключат всяка сексуална активност, включваща мастурбация и орален секс, за да се избегне риска от увреждане на разтегнатата кожа и възникване на инфекция.

Американският уролог патентовал своя метод през 2002-ра година и от 2004-та година започнал да прави операции. Оттогава постоянно подобрява процедурата и към настоящия момент, според него, е вече напълно съвършена.

Мъже, желаещи да увеличат пениса си, идват при уролога от всички държави по света, включително и от България.

Български хирурзи обаче коментират, че подобни експерименти могат да имат много сериозни последствия. Първо – 5 см, това не е малко за моментално разтягане на кожата, още повече пък в тази зона.

Ако се отчита факта, че едва ли малките размери биха задоволили някой мъж, то проблемът е най-големият. Второ този силиконов имплант може да създаде проблеми както с уринирането, така и с ерекцията.

Въпреки че създателите твърдят обратното, те прикриват факта за възможно изместване на импланта. Откриването на някакви проблеми при лекарски преглед също няма да бъде лесно.

Освен това добавете и индивидуалната непоносимост към силикона. По-скоро хирурзите не препоръчват такива операции.

А и все пак струва ли си риска, макар и разрезите да са малки, все пак ще създадат някакъв дискомфорт при уриниране, ерекция и не се знае с каква продължителност ще бъдат, а и възникването на усложнения в бъдеще също не е за подценяване.