Драстичната промяна във външния вид на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, която понастоящем е депутат предизвика буря от коментари в социалните мрежи.

Бившият министър на туризма със съществена промяна във външния вид

Мнозина се зачудиха защо жена в зряла възраст, със сериозен трудов опит и кариера зад гърба си, със съпруг и деца, ще си прави подобна корекция.

Оказа се, че причината е доста сериозен здравословен проблем, който е познат на немалко хора. Това е изкривена носна преграда, при която дишането през носа изключително много се затруднява. Ангелкова отказва да отговаря на въпроси, свързани с външния ѝ вид, но проучване на водещи медии у нас, достига до информацията, че причината е здравословен проблем.

Не са малко хората, които имат подобно изкривяване, но обикновено в млада възраст, то не създава проблеми с дишането.

С годините не е изключено проблемът да се задълбочи, поради дегенеративни процеси в хрущялната тъкан и носната преграда да се изкриви допълнително и напълно да изключи възможността за навлизане на въздух през едната ноздра на носа.

Нарушава се и говорният процес при изкривена преграда

Тогава вече се налага и операция, причината не е само в затрудненото дишане, но се нарушава и самия говорен процес, човек започва да говори, сякаш през носа си и това се усеща от околните, които му създава неудобство.

С проблема с дишането може и да се свикне до известна степен, но това, което подтиква повечето с изкривена носна преграда да се оперират, е именно нарушеното говорене или по-скоро промяната на начина на говорене.

При бившият министър на туризма промяна на гласа и на говоренето не се наблюдаваше, но наистина е възможно да са били сериозни проблеми с дишането и това да е принудило да си направи стандартна ринопластика, която е довела и до корекцията на самата форма на обонятелния орган.

Не е изключено да е търсен и двоен ефект – едновременно за корекция на изкривените носни прегради и на външната форма на носа. Най-вероятно при извършването на хирургичната интервенция е съобразено и това.